Időjárás: péntektől melegszik az idő, már nem számíthatunk havazásra

Forrás: Thinkstock -
havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit meglepett az időjárás, hiszen április második felében nem sűrűn fordul elő hóesés. Csütörtökön még bőven lehet számítani havazásra, de már nem kell sokáig tűrnünk ezt az ítéletidőt.

Tudjuk, tudjuk, a tavaszi időjárás szeszélyes, na de arra azért nem számítottunk, hogy ennyire. Április második felében havas tájra ébredni tényleg meglepetés, csak sajnos nem a kellemesebb fajtából. A rossz hír, hogy csütörtökön még hidegre, havas esőre és havazásra kell számítanunk, ami viharos északi széllel párosul.

Már nem kell sokáig kibírni a telet Forrás: Thinkstock

A jó hír viszont, hogy

pénteken már kellemesebb lesz az idő, bár reggel még fagyhat, napközben már a nap is kisüthet.

A csapadék sokkal kevesebb lesz, és egészen 10 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Szombaton felhős, szórványosan esős és szeles időre van kilátás, de délután már érezhetően magasabb lesz a hőmérséklet. Egyes területeken akár 16 fokra is számíthatunk. Vasárnap reggel csökken a felhőzet, napos időre van kilátás, ugyan megzavarják majd a gomolyfelhők. Az viszont biztató, hogy csupán egy-egy zápor fordulhat elő, a hőmérséklet pedig 11 fok körül alakul – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.