12 másodperc kell a székletürítéshez

Forrás: Dreamstime -
vécé vizelés kaki széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem hinné az ember, hogy valakiben felmerül ez a kérdés: vajon menny ideig tart egy átlagos székelés? Most már erre is tudjuk a választ, 12 másodperc. 

Állítólag ugyanis minden emlős állat képes ennyi idő alatt végezni a dolgával. Ennek pedig nagyon egyszerű a magyarázata is: ha evolúciós szempontból nézzük, az emlős állatok tekintetében a székelés egy olyan élethelyzet, amelynek során veszélybe kerülhet egy másik állat által.

Ennyi ideig tart a tényleges székelés Forrás: Dreamstime

Védtelen és kiszolgáltatott szituáció, amiből igyekszik mindenki a lehető leghamarabb kikecmeregni. Persze ezt a mai modern társadalom már nem érzékeli. A négy fal között, az újságok és telefonok mögött ücsörögve sok veszély nem leselkedik ránk.

Ezért fordulhat az elő, hogy hosszú ideig trónolunk, és nem pattanunk ki a mosdóból 12 másodperc elteltével. Abba azonban vicces belegondolni, hogy ugyanannyi idő alatt végez a dolgával egy mókus, egy ember és egy elefánt is - írta meg a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.