Vilmos herceg és Katalin 1,5 millió eurós kártérítést követel a félmeztelen fotók miatt

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Chris Jackson -
Katalin hercegnő kártérítés Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő 1,5 millió euró kártérítést követel a Closer francia pletykamagazintól, amely 2012-ben félmeztelen fotókat közölt a hercegnőről - jelentette be kedden a Closer ügyvédje a Nanterre-ben folyó bírósági tárgyaláson.

Vilmos és Katalin egy magánbirtokon pihent a dél-franciaországi Provence-ban, amikor a fotókat távolról, teleobjektívvel készítették. A Closer 2012 szeptemberében közölte a felvételeket, amelyek megjelenése nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában.

Katalin hercegné és Vilmos herceg kártérítést követel Forrás: AFP/2016 Getty Images/Chris Jackson

Károly herceg londoni hivatala, a St. James Palace erőteljes hangú közleményben ítélte el az esetet, mondván a "francia magazin groteszk és igazolhatatlan módon taposott bele Vilmos és Katalin magánéletébe", és emlékeztetett a Párizsban 1997-ben autóbaleset áldozatává vált Diana walesi hercegnő halálára, akit élete utolsó pillanatáig hajszoltak a bulvárfotósok.

Nem sokkal később a hercegi pár a magánszféra megsértése miatt büntetőfeljelentést tett a Párizs közeli Nanterre ügyészségén, és bírói végzéssel betiltották a fotók további megjelenését. Az ügyben hat ember - köztük három párizsi székhelyű fotós, a Closer egyik szerkesztője, valamint igazgatója és a magazint kiadó vállalatcsoport vezérigazgatója - ellen emeltek vádat a francia hatóságok.
A bírósági tárgyaláson a hercegi pár nem vesz részt.

A La Provence regionális hetilaptól, amely szintén közzétett egy topleszfotót a hercegnőről, a felperesek 50 ezer euró kártérítést követelnek - közölte kedden a lap ügyvédje.

Rendkívül ritka albínó orangutánt találtak Borneónhttp://www.life.hu/news/20170502-rendkivul-ritka-albino-orangutant-talaltak.htmlAlbínó orangutánt ejtettek foglyul falusiak Borneó szigetének Indonéziához tartozó részén, a rendkívül ritka állatot a hatóságok szabadították ki és bízták állatvédők gondjaira.News--Egy fiatal szörfösnek veszett nyoma a tengeren http://www.life.hu/news/20170502-harmincket-oran-keresztul-nem-talaltak-az-eltunt-szorfost.htmlMár mindenki nagyon aggódott Matthew Bryce-ért. Senki sem tudta, hogy életben van-e még. NewsThinkstockTuristák lepték el a magyar sorozatgyilkos házáthttp://www.life.hu/news/20170502-mindenki-feher-norbert-sorozatgyilkosra-kivancsi.htmlTöbb ezer turista lepte el a magyar sorozatgyilkos házát. Mindenki látni akarta, pedig Fehér már nem is volt ott. News--Egy nőt gyanúsítanak Madeleine McCann elrablásávalhttp://www.life.hu/news/20170502-not-gyanusitanak-madeleine-mccann-elrablasaval.htmlMadeleine McCann elrablásának első számú gyanúsítottja egy lila ruhás nő, akit egy szemtanú látott azon a bizonyos estén az apartman körül ólálkodni. News--Eltűnt egy angol férfi Budapestenhttp://www.life.hu/news/20170502-eltunt-egy-angol-ferfi-budapesten-sam-clancy.htmlA 24 éves Sam Clancy egy 22 fős társasággal, legénybúcsúra érkezett Budapestre. Alig pár óra múlva elkeveredett a barátaitól, és azóta sem tudnak róla semmit - írta a brit Manchester Evening News.NewsOrigoA pályán halt meg a 15 éves focistahttp://www.life.hu/news/20170501-a-palyan-halt-meg-a-15-eves-focista-szivrohamot-kapott.htmlMeccs közben lett rosszul a 15 éves focista, Ben Walker. A fiú összeesett és meghalt, valószínűleg szívroham végzett vele. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.