5 éves kislányt mentettek meg a házasságtól: Videó!

Forrás: AFP/Manjunath Kiran -
házasság kisgyerek gyermekvédelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő eset történt Indiában. 5 és 9 éves gyerekeket akartak házasságra kényszeríteni, ám az utolsó pillanatban közbe léptek a gyermekvédelem emberei. 

Már az oltár előtt állt az 5 éves menyasszony és a 9 éves vőlegény, akiket a gyermekvédelmisek mentettek meg a házasságtól. A indiai Telangana államban történt szertartás ugyanolyan pontossággal lett megszervezve, mintha felnőtt emberek egybekeléséről lett volna szó.

Férjehz akartak adni egy 5 éves kislányt Indiában (képünk illusztráció) Forrás: AFP/Manjunath Kiran

Ám az utolsó pillanatban megérkeztek az Indiai Gyermekjóléti Minisztérium hivatalnokai, akik az ölükben cipelve vitték ki a zokogó kislányt a szörnyű eseményről. Egy videófelvétel is készült erről a pillanatról, ahogy éppen egy gépjárműbe helyezik a sokkos állapotban lévő gyereket.

Egy gyermekek jogaival foglalkozó aktivista, Achyuta Rao elmondása szerint a kicsik szülei szervezték meg az esküvőt, ugyanis nemrég valaki váratlanul meghalt a közvetlen környezetükben. A népi hiedelem szerint azonban az ezzel együttjáró balszerencsét csak úgy lehet elkerülni, ha valamilyen örömteli eseménnyel kiváltják azt - írta meg a Mirror.

Szívszorító: Egy édesapa feleségül vette kétéves lányát

A furcsa döntés hátterében egy ígéret áll. A brit légierő pilótájának és feleségének harmadik gyermekénél, Poppy-Mailnél az orvosok februárban diagnosztizálták a rák egyik agresszív fajtáját, ami a kislány veséjéből indult és rohamgyorsasággal terjedt szét más szervekre. Olvass tovább itt...

A világ leggusztustalanabb munkáját végzik a dakkai csatornatisztítókhttp://www.life.hu/news/20170504-a-vilag-leggusztustalanabb-munkaja-dakkai-csatornatisztitok.htmlHa eleged van a munkádból, csak jusson eszedbe az a férfi, aki Balgladesh fővárosának csatornahálózatát tartja tisztán. News--Gyászhír! Meghalt Császár Attila kajakoshttp://www.life.hu/news/20170503-meghalt-csaszar-attila-kajakos.htmlA Magyar Kajak-kenu Szövetség hivatalos weboldalának tájékoztatása szerint hosszan tartó, súlyos betegség után 59 évesen elhunyt Császár Attila, a Tatai Hódy Sportegyesület alelnöke, edzője. NewsThinkstockBaleset áldozata lett Sam, a Budapesten eltűnt angol férfihttp://www.life.hu/news/20170503-meghalt-a-budapesten-eltunt-angol-ferfi-sam.htmlA 24 éves Sam a barátaival egy legénybúcsúra érkezett Budapestre, de elszakadt a csapattól. Néhány órával később már csak a holttestét találták meg, baleset áldozata lett. NewsThinkstockHoltan került elő Sam Clancy, az angol férfi, aki Budapesten tűnt elhttp://www.life.hu/news/20170502-holtan-kerult-elo-az-angol-ferfi-aki-budapesten-tunt-el.htmlA Blikk úgy tudja, hogy meghalt az a 24 éves brit férfi, akit szombat óta kerestek Budapesten.NewsThinkstockVilmos herceg és Katalin 1,5 millió eurós kártérítést követel a félmeztelen fotók miatthttp://www.life.hu/news/20170502-vilmos-es-katalin-1-5-millio-euros-karteritest-kovetel-a-felmeztelen-fotok-miatt.htmlVilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő 1,5 millió euró kártérítést követel a Closer francia pletykamagazintól, amely 2012-ben félmeztelen fotókat közölt a hercegnőről - jelentette be kedden a Closer ügyvédje a Nanterre-ben folyó bírósági tárgyaláson. News--Rendkívül ritka albínó orangutánt találtak Borneónhttp://www.life.hu/news/20170502-rendkivul-ritka-albino-orangutant-talaltak.htmlAlbínó orangutánt ejtettek foglyul falusiak Borneó szigetének Indonéziához tartozó részén, a rendkívül ritka állatot a hatóságok szabadították ki és bízták állatvédők gondjaira. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.