Kigyulladt egy toronyház Londonban

tűz London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy 27 emeletes toronyház Londonban, teljes terjedelmében. Kétszáz tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat, reggelre nagyrészt sikerült eloltaniuk a hatalmas tüzet. 

A London nyugati részén lévő North Kensington negyedben kigyulladt egy huszonhét emeletes lakóház, a Grenfell Tower. A második emeletről kezdett el terjedni a tűz, és

pillanatok alatt elborította az egész épületet.

Kétszáz tűzoltót vezéreltek a helyszínre, akiknek sikerült jórészt megfékezni a lángokat.

A londoni toronyház Forrás: AFP/Natalie Oxford

Először a fővárosi tűzoltók Twitter-oldalán jelent meg a hír, a rendőrségi források szerint kora reggel két embert már kezelni kellett füstmérgezéssel, többen sérüléseket szenvedtek. Egy riporter azt mondta az egyik rádiós csatornának, hogy teljesen befedte őt a hamu, noha száz méterre állt a tűz helyszínétől. Szemtanúk arról számoltak be, hogy

a lakók zseblámpák fényénél próbálták elhagyni az épületet.

Andy Moore, a BBC újságírója úgy véli,

megvan a veszélye annak, hogy a toronyház esetleg összeomlik.

A híradások szerint a magas toronyház óriási fáklyaként égett, félő, hogy az evakuálás után még mindig vannak benn rekedt emberek. Sok tűzoltó és mentőkocsi van a helyszínen, a tűzvész körzetét lezárták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.