Ilyen élethű műanyag újszülöttet még nem láttál: Fotók!

Forrás: AFP/Ander Gillenea -
játékbaba műbaba újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Clon Factory néven vált ismertté az a cég, amelyet 3 spanyol hölgy alapított. A szakterületük pedig nem más, mint a babakészítés. Élethű újszülötteket gyártanak szilikonból. 

A BabyClons szilikonbabák megszólalásig hasonlítanak az igazi kisbabákhoz, főleg ha még ruhákat is adnak rájuk. A bábukat három spanyol hölgy készíti keményített szilikonból és platinából. A szilikonbabák teljesen súly és méretarányosak, akár a valódi újszülöttek, így kézben tartva is nagyon élethűek.

A termékek megszólalásig hasonlítanak az élő babákhoz Forrás: AFP/Ander Gillenea

"Gyakorlatilag mi vagyunk az egyetlen olyan cég a világon, ami kizárólag erre specializálódott. Vannak művészek, akik készítettek már hasonló babákat otthon, de tudomásom szerint mi vagyunk az elsők, akik ezt sorozatgyártássá növelték" - mesélte Cristina Iglesias.

Műgyűjtők vásárolják meg a babákat, de szerepeltek már fotózáson és filmben is Forrás: AFP/Ander Gillenea

Mint kiderült, főleg műkedvelők vásárolják a termékeiket, de fotózásokra vagy filmek forgatására is vásároltak már élethű műbabákat. Egy alapfelszerelt baba nagyjából 350.000Ft-ba kerül, míg egy éppen pisilő, vagy cumisüveget szorongató darab közel 450.000Ft-os is érhet.

Ha valaki különleges bábura vágyik, például egy Avatar bébire, akkor azt is megkaphatja, durván 750.000Ft-ért cserébe - írta meg a Vice.com

Akár Avatar-bébit is vásárolhatsz, ha van rá elég pénzed Forrás: AFP/Ander Gillenea

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.