Ítéletidő: Pusztító szélvihar csap le ma az országra

vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Strandolást senki ne tervezzen és a muskátlikat is érdemes betenni egy védett helyre. Riasztást adtak ki a vasárnapi felhőszakadás és szélvihar miatt.

Vasárnap erősen gomolyfelhős lesz az ég, és nyugat felől több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok. Főleg délután és az esti órákban - elsősorban DNy-on - heves zivatarrendszer állhat össze. Jégesők és felhőszakadások lehetnek. A hőmérséklet 25 és 33 fok között alakul - írja a Köpönyeg.

Az ÉNy-i szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében pusztító (100-120 km/h) szélrohamok lehetnek.

Az Országos Meteorológia Szolgálat Riasztást adott ki Magyarország nagy részére a közelgő felhőszakadás miatt. A délelőtti órákig általában az ország délkeleti részének kivételével több helyen várható zivatarok kialakulása. A kelet felé áthelyeződő zivatarokat felhőszakadás (20-50 mm, főként a Dunántúlon néhol 50-60 mm-t jelentősen meghaladó csapadék), jégeső, viharos (60, néhol 80 km/h-t meghaladó szél) kísérhet.

A nap második felében, kiemelten a késő délutáni, esti órákban nyugat felől kiterjedt zivatarrendszer alakulhat ki. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben és az Alföldön a kelet, északkelet felé áthelyeződő heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként 80-100 km/h-s szél, nagyobb méretű jég és 30-60 mm csapadék társulhat.

Kárpátalján is pusztított a pénteki viharhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20170624-tarolt-a-vihar-karpataljan-is.htmlJön a hidegfront - Vasárnap viharok várhatóakhttp://www.life.hu/news/20170624-idojaras-jon-a-hidegfront-vasarnap-viharok-varhatoak.htmlVasárnap vihar, jövő héten 38 fokos meleg is leszhttp://www.origo.hu/itthon/20170624-csaknem-negyven-fokos-meleg-jon-a-jovo-heten.htmlHázakat tépázott meg a vihar Erdélybenhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20170623-karokat-okozott-a-szel-erdelyben.htmlÚjra van viharjelző a Fertő tónálhttp://www.origo.hu/itthon/20170622-ujra-mukodik-a-viharjelzo-a-ferto-tonal.html170 millió forintos kárt okozott a szerdai vihar http://www.origo.hu/itthon/20170622-millios-kart-okozott-a-vihar.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.