Meghalt Alain Senderens, neves francia séf

Forrás: AFP/Jacques Demarthon -
halál séf Alain Senderens
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Franciaország egyik legnevesebb séfje, Alain Senderens, akit többek mellett az új francia konyha egyik megteremtőjeként tartanak számon. 28 éven át három Michelin-csillaggal rendelkezett.

Hetvenhét éves korában correze-i otthonában halt meg Alain Senderens, Farnciaország legnevesebb séfje. Másokkal együtt őt és Paul Bocuse-t az új francia konyha megteremtőjeként tartják számon. Alain Senderens 1968-ban nyitotta meg Párizsban L'Archestrate nevű éttermét, amelynek 1978-ban három Michelin-csillagot ítéltek. 1985-től volt a Lucas Carton étterem séfje, amely szintén háromcsillagos lett.

Meghalt Alain Senderens, neves francia séf Forrás: AFP/Jacques Demarthon

A séf 28 éven át három Michelin-csillaggal rendelkezett, de lemondott róluk.

2005-ben ugyanis megvásárolta az éttermet, saját nevére keresztelte, mert egészen másfajta konyhát akart létrehozni.

Éttermében nem tudott volna megfizethető árakat kínálni vendégeinek, ha fenntartja a Michelin-követelményeket.

"Másfajta éttermet akarok nyitni, kiváló ételekkel mindenféle felhajtás nélkül" - hangoztatta. Így

a vendégek a korábbi árak egyharmadáért jutottak egyszerűbb, de kiváló minőségű ételekhez,

és Senderens profitja megnégyszereződött a korábbiakhoz képest!

Alain Senderenst a francia konyha megújítójaként tartják számon Forrás: AFP/Mehdi Fedouach

Ő volt az, aki a francia gasztronómiát fejtetőre állította az édes és sós, vagy keserű ízek szokatlan párosításával, ősrégi, köztük római kori receptek újjáélesztésével.

Meghalt Dévény Anna gyógytornászhttp://www.life.hu/news/20170626-elhunyt-deveny-anna-gyogytornasz.htmlÉletének 81. évében hunyt el Dévény Anna gyógytornász, aki speciális módszert dolgozott ki, amivel sok mozgássérült gyereknek és felnőttnek segített. News--Lecsapott a vihar az országra - videókhttp://www.life.hu/news/20170625-vihar-video-foto-junius.htmlVasárnap a hőség miatt csak néhány megyére, a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt viszont az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Délután le is csapott a vihar. Néhol orkán erejű szél volt, máshol dörgéssel és villámlással érkezett a júniusi vihar.NewsOrigoFotók a magyar repülőgép-balesetrőlhttp://www.life.hu/news/20170625-zirc-repulogep-baleset.htmlHázak közelében csapódott a fáknak egy repülőgép.News--Meg akarta mérgezni kollégáit egy ápolónő Pécsenhttp://www.life.hu/news/20170624-meg-akarta-mergezni-kollegait-egy-magyar-apolono.htmlSúlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség a pécsi kórház egyik ápolónőjét, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni kollégáit. A 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó kollégái italába, többen rosszul is lettek. NewsOrigoÖngyilkos lett a Szellemirtók gyereksztárja, Henry Deutschendorfhttp://www.life.hu/news/20170624-henry-deutschendorf-ongyilkos-lett.htmlÖnkezével vetett véget az életének a Szellemirtók egykori gyereksztárja. Úgy tudni, a 29 éves Henry Deutschendorf súlyos pszichés problémákkal küzdött. News--Bombariadó miatt ürítették ki az egykori Europarkot: Videó! http://www.life.hu/news/20170623-bombariado-van-az-egykori-europarkban.htmlEgy esetleges bomba miatt kellett kiüríteni a Shopmarkot, régi nevén Europarkot. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.