40 méteres medencében döntött rekordot egy férfi: Videó!

Forrás: Instagram -
szabadmerülés Freedive
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokaknak nem mond semmit ez az új sportág, mert elég kevesen űzik világszerte. Pedig megdöbbentően érdekes. 

Guillaume Néry világelső merülés sportágban, és nemrég újabb egyéni rekordott döntött: a 35 éves férfi ugyanis egyetlen levegővel képes percekig a víz alatt tartózkodni, sőt, nem csak tartózkodni, hanem egyre mélyebbre süllyedni a cső alakú medencében.

Guillaume Néry nem ismer határokat, ha vízről van szó Forrás: Instagram

A francia bajnok most 40 méter mélyre ereszkedett le egyetlen levegővétellel. A rekorder mutatványáról videó is készült, bár sajnos nem láthatjuk elejétől a végéig a merülést. Azonban a felvétel még így is több, mint 2 perc hosszú, számunkra már ez is hatalmas teljesítménynek számít.

Ehhez a sporthoz kifejezetten nyugodt, higgadt természetűnek kell lenni, rendkívüli koncentrációskészség és persze fizikai kondíció is szükséges. Sok gyakorlást és egészséges életmódot igényel, de ettől függetlenül nem tanácsos, hogy valaki felügyelet nélkül kezdjen bele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.