Fehér cápával úszott versenyt Michael Phelps

Forrás: AFP/Lionel Bonaventure -
Cápa Michael Phelps
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Phelps nem aprózta el: arra volt kíváncsi milyenek az úszói képességei egy cápához mérve. Hihetetlen eredmény született.

Michael Phelps, huszonháromszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, akinek már az úszótársak és a medence nem jelent kihívást. Számára már az a megmérettetés, ha versenyre hív ki egy cápát. És nem csak beszél róla, hanem meg is teszi.

Michael Phelps mindig is imádta a cápákat Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Természetesen nem akármilyen cápát, hanem az óceán legfélelmeteseb ragadozóját, egy hatalmas fehér cápát választott ellenfeléül. Komoly előkészületekre volt szükség ahhoz, hogy a verseny valóban mérhető adatokkal szolgálhasson, ezért többen is dolgoztak a helyszín előkészítésén.

A biztosított helyszínen Michael ugyanolyan farokúszót is kapott, mint a fehér cápáké, így egyenlő esélyekkel futottak neki a megmérettetésnek. A 100 méteres versenyt a hal nyerte meg, 2 másodperccel elverve az amerikai férfit. Mindenki úgy ítélte meg, hogy ez rendkívüli teljesítmény a 32 éves férfi részéről.

Nagy fehér cápa volt Michael kihívottja
Képünk illusztráció Forrás: Biosphoto/© Patrice Heraud / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - - -/Patrice Heraud

"Nem gondoltam én sem, hogy képes leszek megverni egy fehér cápát. Csupán arra voltam kíváncsi, hogy miként teljesítek egy olyan állat mellett, aminek a természetes élettere a nyílt víz, és életformája a ragadozás" - írta meg a Mirror

40 méteres medencében döntött rekordot egy férfi: Videó!

Guillaume Néry világelső merülés sportágban, és nemrég újabb egyéni rekordott döntött: a 35 éves férfi ugyanis egyetlen levegővel képes percekig a víz alatt tartózkodni, sőt, nem csak tartózkodni, hanem egyre mélyebbre süllyedni a cső alakú medencében: Videó!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.