Időjárás: jégesővel és felhőszakadással jön a hidegfront

Fotó: Bonyhádi Zoltán / Nyugat.hu -
zivatar időjárás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig élvezhettük a nyári hőséget, ez a hét már nem lesz tökéletes: esővel és széllel érkezett meg a hideg, és még nincs vége!

Sajnos már nem élvezhetjük ezen a héten a makulátlan nyári időjárást, hidegfront érte el hazánkat, ráadásul esővel és széllel. Már hétfőn este elkezdődött a vihar, de még kedden sem lesz vége a csapadékos időjárásnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint, délelőtt viharossá fokozódik a szél, a keleti országrészen pedig intenzív felhőszakadás és jégeső is lehet.

Ismét esőre kell számítanunk - Képünk illusztráció Fotó: Bonyhádi Zoltán / Nyugat.hu

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, többfelé gomolyfelhővel. Nyugaton szórványosan, máshol elszórtan lehet zápor. Marad az élénk ÉNy-i légmozgás és a 25 fok körüli csúcsérték. Csütörtök gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan valószínű ismét zápor, egy-egy zivatar. Megerősödik az ÉNy-i szél. Mérsékelt marad a felmelegedés: 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk. Pénteken viszont már melegszik az idő, 23-29 fok körül alakul a maximum - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.