Ez a top 5+1 legjobban fizető állás

munka állás fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki kíváncsi arra, hogy mely munkákkal lehet a legjobban keresni. 

Nem meglepő, hogy Amerikában az egészségügyben dolgozók egy része szakítja a legnagyobb lóvét. Egy altatóorvos átlagos éves keresete közel 332 ezer dollár, ami több, mint 80 millió forintnak felel meg.

A második helyezést a radiológusok kapták, akiknek az átlagos éves bevételük 316 ezer dollár köré tehető, ami nagyjából 78 millió forint. A dobogó harmadik fokán a belgyógyászok állnak, akik éves szinten durván 179 ezer dollárt, vagyis kb. 44 millió forintot keresnek.

Ők keresik éves szintén a legvaskosabb dollármilliókat
Képünk illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Mark Wilson

Az olajmérnökök nyerték el a negyedik helyezést, évi 152 ezer dolláros, azaz nagyjából 37 millió forintos éves bevétellel. Az ötödik a sorban szintén egy egészségügyis szakma: a fogorvos. Átlagosan évi 151 ezer dollárt vágnak zsebre, ami durván 36-37 millió forint.

Őket követik a IT Security igazgatók, akik 147 ezres éves bevételből "tengődnek", ami közel 35-36 millió forintnak felel meg - írta meg a CNN Money.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.