Szabad szemmel is látható lesz a közeledő aszteroida

Forrás: NASA -
aszteroida Föld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Potenciálisan veszélyes aszteroida közelít a Föld felé. Ezt érdemes tudni róla. 

Aggodalomra semmi ok, az égitest ugyanis nem lesz hozzánk olyan közel, hogy becsapódástól kellene tartani. Mégis potenciálisan veszélyesnek nyilvánították, mert metszi a Föld pályáját és különösen nagy méretű.

Aszteroida közelít a Földhöz
Képünk illusztráció Forrás: NASA

A terebélyes égitest a Florence nevet viseli, és érdekesség, hogy a megfelelő pillanatban szabad szemmel is látható lesz, ahogy elhalad mellettünk. Persze nem olyan közel, hogy pacsit adhassunk az ott élő lényeknek (már ha vannak), hiszen 7 millió kilométer fog minket elválasztani.

De ez a távolsásg -svájci tudósok szerint- megfelelő lehet ahhoz, hogy lássuk az aszteroidát. Ha minden igaz, akkor szeptember elsejére várható a 4,35 kilométeres átmérőjű Florence érkezése. Sokkal fényesebb lesz a Földről látható többi égitestnél, és a Vízöntő, a Delfin és a Csikó csillagképek találkozásánál lehet rá számítani - írta meg a Space.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.