Hőingadozás terheli a héten a szervezetünket

Forrás: Thinkstock -
hőingás időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meleg, őszi nappalokat gyors és fagypont körüli lehűlés váltja. Ezt a hatalmas hőmérséklet különbséget kevesen viselik jól.

Ragyogó napsütéses napokon akár 20 fok körüli lehet a hőmérséklet, ami estére 1-6 fok közé is hűlhet, sőt, bizonyos helyeken már nulla fok alá is süllyedhet. Ez nagyjából 20 fok körüli hőingadozást jelent, ami az érzékeny embereknél komoly problémákat okozhat. A hét eleji napos időt akár már délutánra felhősödés kísérheti, kedd délutántól pedig egyre kevésbé valószínű napsütés. A nappali maximum hőmérséklet északon 13-17, míg délen 18-22 fok között várható.

Ősz hideg várható Forrás: Thinkstock

Szerdára ismét napos időre lehet számítani, viszont a hét hátralévő részében változékony marad az időjárás. Péntekre már erősen felhős lesz az ég, eső, záporeső várható, a hőmérséklet 13-19 fok közé esik, ami hétvégére tovább fog csökkeni, ami azt jelenti, hogy délután is csak 15 fok környékéig melegszik a levegő - értesültünk a Köpönyeg oldaláról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.