Veronai buszbaleset: a szülők állítják, a busztársaság vezetője menekül

Forrás: AFP/Handout -
Czakó Tibor veronai buszbaleset busztársaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Veronai buszbalesetben 16 ember vesztette életét, a szülők pedig szeretnék, ha lenne már felelőse a történeteknek. A busztársaság vezetője hallgatásba burkolózott, az áldozatok hozzátartozói azt állítják, áthárítaná a felelősséget.

Sok tanár és diák utazott arra a kirándulásra, mely tragédiával ért véget. A buszbalesetben, Veronában 16 ember vesztette életét, és többen is megsérültek. Azt viszont még mindig nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt azon a végzetes éjszakán. A szülők nagyon szeretnék már, ha kiderülne az igazság, és a felelősök megkapnák azt, ami jár. Nyílt levelet tettek közzé a Facebookon, melyben azt állítják, hogy az olaszországi jegyzőkönyv szerint szabálytalanul elhelyezett póttank volt beépítve a buszba, noha ezt hónapokkal ezelőtt már cáfolta a busztársaság vezetője. Ezen kívül arról is írnak, hogy a cég elkezdte kimenekíteni a vagyonát.

A busz teljesen kiégett Forrás: AFP/Handout

"A balesetben vétkes busztársaság – a felfüggesztés elmaradása miatt – megkezdte a vagyona kimentését, a felelősség el- és áthárítását" - idéz a Bors a levélből. Azzal is megvádolták a vezetőt a szülők, hogy már nem is ő a többségi tulajdonosa a cégnek, hanem a 71 éves édesanyja. A lap megpróbálta elérni a cégvezetőt, hogy reagáljon a vádakra, de ő nem kívánt nyilatkozni, mivel nem akarja, hogy kiforgassák a szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.