Két fiú megerőszakolt egy lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban

Forrás: Thinkstock -
erőszak gyermekotthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajtóértesülések szerint nemi erőszak történt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban. Két fiú megerőszakolt egy 17 éves lányt. 

Megerőszakoltak egy fiatalkorú, 17 éves lányt október 4-én, a II. kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban a Bors információi szerint. Két szintén ott lakó 16, illetve 17 éves fiú követte el rajta a szörnyűséget, a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya büntetőeljárást folytat velük szemben szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt. Előzetes letartóztatásban vannak.

Állytólag megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A lapnak nyilatkozó közeli ismerős szerint a fiatal lány átszállították egy másik intézménybe, állítólag a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulanciára került.

Kiderült az is, hogy az egyik fiúnak már volt hasonló ügye.

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon egyébként a Bolyai Gyermekotthoni Központ egyik szakmai alegysége, 78 férőhelyes. Ideiglenesen vagy nevelési célzattal helyezik itt el a gyerekeket 3-tól 18 éves korig, a szülői jog felfüggesztése mellett. A lap kereste a Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgatóját, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.