Az Oscar-akadémia is összeül a szexuális ragadozó Weinstein ügyében

Forrás: NORTHFOTO -
metoo Harvey Weinstein tanácskozás Oscar-akadémia zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexuális zaklatással és erőszakkal gyanúsított Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul elleni vádak megdöbbentették a cannes-i filmfesztivál vezetőit, akik együttérzésüket fejezték ki az áldozatoknak. Közben az amerikai filmakadémia bejelentette, hogy szombati válságtanácskozásán dönt Weinstein ügyében.

Pierre Lescure, a cannes-i filmfesztivál elnöke és Thierry Fremaux igazgató csütörtökön közös közleményben hangsúlyozta, hogy megdöbbentette őket az, ami Weinstein szexulális zaklatásairól és szexuális erőszakjairól napvilágra került. Mint írták, ezt a viselkedést a "legvilágosabban és legegyértelműbben el kell ítélni".

Weinstein visszatérő vendége volt a cannes-i filmfesztiválnak, számos olyan film szerepelt a cannes-i versenyprogramokban, amelyeknek ő volt a producere. Lescure és Fremaux együttérzésüket fejezték ki Weinstein áldozatainak, mindazoknak, aki kiálltak a nyilvánosság elé és a többieknek is. "Jó volna, ha ez az ügy segítene abban, hogy leszámoljunk minden ilyen súlyos és elfogadhatatlan gyakorlattal" - fogalmaztak.

Weinstein először mutatkozott a botrány kirobbanás óta, éppen a lánya házát hagyja el Forrás: NORTHFOTO

Az amerikai filmakadémia szerdán bejelentette, hogy szombatra válságtanácskozást hívott össze Weinstein ügyében. A filmakadémia közleményében leszögezte, hogy a Weinstein ellen felhozott vádak "visszataszítóak és szörnyűek", és a filmmogul viselkedése összeegyeztethetetlen a szervezet értékeivel és mindazzal, amit ez az alkotói közösség képvisel. A filmakadémia kormányzói testülete szombaton rendkívüli tanácskozáson vitatja meg a Weinstein ügyét és ott dönt arról, hogy milyen lépéseket tegyen vele szemben.

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein több mint húsz éve tagja az Oscar-akadémiának. A Brit Filmakadémia szerdán függesztette fel Weinstein tagságát.

A The New York Times amerikai napilap múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy a producer évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. A The New Yorkerben a napokban megjelent riport szerint pedig szexuális erőszakot is elkövetett. A filmmogul tagadta az ellene felhozott vádakat.

A Weinstein-ügyről itt olvashatsz bővebben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.