Havat hozhat a hétvége

Forrás: MTI/Komka Péter -
havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erős hidegfront hoz jelentős lehűlést és viharos szelet, a hegyekben havazhat is - írja az Időkép.

A száraz, napos hétköznapok után hétvégére megint elromlik az idő: szeles, hideg, esős idő vár ránk.

Pénteken napközben érkezik a hidegfront, az ország észak, északnyugati részén erős szélre, esőre kell számítani, a Dunántúlon erős széllökések várhatók. A hőmérséklet még nem változik jelentősen, 13 és 19 fok között alakulhatnak a fokok, de délen akár 20 fok is előfordulhat.

Szombaton nagyrészt felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre azonban kisüthet a nap.Gyenge csapadék, zápor is előfordulhat. A Dunántúlon az erős északnyugati szelet helyenként viharos lökések kísérhetik. Délutánra már csak 10-15 fokra számíthatunk.

Kékestető - illusztráció Forrás: MTI/Komka Péter

Vasárnap szeles, hideg idő lesz. Délután erős hidegfront érkezhet északnyugat felől, mely több fokkal lehűti majd a levegőt a Kárpád-medencében. A hideg levegő viharos északnyugati széllel és jelentősebb mennyiségű csapadékkal érkezik meg. A csúcshőmérséklet helyenként még a 10 fokot sem éri majd el, de a magasban is jelentősen lehűl az idő. A legfrissebb előrejelzések szerint a 700-1500 m közötti szinteken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, emiatt magasabb hegységeinkben az esőt estétől átmenetileg havas eső, havazás is felválthatja, megmaradó, összefüggő hóréteg azonban várhatóan nem fog kialakulni - írja az idokep.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.