szexuális abúzus metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány napja egy újabb nevet emlegetnek a színházi világban, akiről állítják, visszaélt a hatalmával, és szexuálisan zaklatott nőket és férfiakat, köztük fiatalkorúakat. Privát Facebook-oldalukon többen is megnevezték a férfit, de még senki nem állt a nyilvánosság elé. 

A Bors - bár nem nevezi meg - tudni véli, hogy kiről van szó, ugyanis több forrásából is előbukkant ennek a nős színházi szakembernek a neve, aki állítólag nem állt meg ott, ahol Marton László. A napilap cikkét - írják - színészek, rendezők, díszlet- és jelmeztervezők osztották meg a Facebook-oldalukon, majd szinte minden hozzászóló egyértelműen azonosította a férfit.

"A színészek és színésznők saját oldalukon nyilvánosan vállalva, de mégiscsak privát beszélgetéseikben többször is megneveztek egy egyébként köztiszteletben álló férfit, és már csak idő kérdése, ki lesz az, aki az áldozatok közül elsôként vállalja a nyilvánosság előtt is azt, amit a rendező tett vele. A hozzászólók mindannyian úgy vélik, a cselekmények olyan súlyosak, hogy azokért börtönbüntetés járna" - írja a lap (amely a kommentekből is válogatott) és hozzáteszi, egyetlen áldozat sem vállalta, hogy névvel elmondja, kiről beszél.

Közszájon forog az újabb zaklató színházi ember neve

"Mindenki tudja a szakmában, hogy mi ment/megy a ... színházban. Azok a molesztált fiatal fiúk, akik a zaklatás ellenére az ...-ben maradtak, nem fognak beszélni, maximum azok, akik emiatt jöttek el onnan"

"...-nak börtönben a helye. Kiskorúakat rontott vagy próbált megrontani! A ...-nak szintén (de ő lányokat), ennyi! Borzalom, hányinger! – írta egy másik hozzászóló, ezúttal egy színésznő, aki egy másik rendezőt is megnevezett."

"Na végre, meghurcolják őt is! Nagyon megérdemli"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.