Meghalt az Apollo-12 pilótája, Richard Gordon: 88 éves volt

Forrás: AFP/Nasa -
Richard Gordon Apollo-12 Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Apollo-12 űrprogram pilótája, Richard Gordon 88 éves korában elhunyt. Az űrhajóst Kaliforniai otthonában érte a halál. 

Richard 'Dick' Gordon az Apollo-12 pilótájaként vált ismertté. Ez az expedíció az Apollo-program hatodik emberes repülése volt, egyben a második, ami leszállt a Holdon. Ez volt viszont az egyetlen olyan repülés, ami főként mérnöki kísérlet miatt lett fontos: az expedíció során a hajszálpontos leszállást kísérletezték.

Richard Gordon (középen) a társaival Forrás: AFP/Nasa

Hiába szállt le azonban a Holdon az űrhajó, Richard Gordon nem lépett az égitestre: ő fennmaradt az űrhajón, hogy biztosítsa két társának a későbbi hazatérését. Míg várt, többször körberepülte a Holdat. "Richardra örömmel fogunk emlékezni, mint nemzetünk egyik legbátrabb pilótájára, ő az az ember, aki hozzátett nemzetünkhöz úgy, hogy a saját életét kockáztatta" - mondta a pilótáról Robert Lightfoot, a NASA adminisztrátora a pilótáról, aki 88 évesen kaliforniai otthonában hunyt el.

Időjárás: borús, esős és hideg idő várhatóhttp://www.life.hu/news/20171108-borus-esos-hideg-ido-varhato.htmlSajnos az időjárás már nem tartogat kellemes meglepetéseket: egyre hidegebb, borultabb és esősebb lesz az idő. News--Kerényi Miklós Gábor az ATV Híradójának nyilatkozott http://www.life.hu/news/20171107-kerenyi-miklos-gabor-az-atv-hiradojanak-nyilatkozott.htmlKerényi Miklós Gábort, az Operettszínház zaklatással vádolt rendezőjét ma menesztették állásából. A színház közleményt adott ki, amire Kerényi is reagált közösségi oldalán. News--Lady Gaga tetoválását varratják magukra a nemi erőszak áldozatai: fotóhttp://www.life.hu/news/20171107-lady-gaga-tetovalasat-varratjak-magukra-a-nemi-eroszak-aldozatai.htmlA #metoo után közös tetoválással fognak össze a szexuális erőszak túlélői a közösségi oldalakon. Mindenki azt a mintát varratja magára, melyet körülbelül egy éve Jacqueline Lin illusztrátor tervezett, aki szintén áldozat volt. NewsOrigoMenesztették az ELTE dékánjáthttp://www.life.hu/news/20171107-menesztettek-az-elte-dekanjat.htmlPár napja adtunk hírt róla, hogy szexuális zaklatással vádolják az ELTE egyik professzorát. Egyelőre nem tudni, hogy a dékán menesztése összefüggésben van-e a botránnyal.News--A Marson töltött előző életére emlékszik egy fiú http://www.life.hu/news/20171107-egy-orosz-fiu-elozo-eleteben-a-marson-elt.htmlA fiú kicsi kora óta furcsa dolgokat állít. Nem tudni honnan szedi ezeket, hiszen senki sem beszélt körülötte a Marsról és ufókról. Ő mégis szentül hiszi, hogy közülük való. NewsOrigoGépkocsi hajtott bele egy ausztráliai iskolába, több gyerek meghalt és megsérülthttp://www.life.hu/news/20171107-gepkocsi-hajtott-bele-egy-ausztraliai-iskolaba-tobb-gyerek-meghalt-es-megserult.htmlSzemélygépkocsi hajtott bele kedden egy ausztráliai iskola melléképületébe, és halálra gázolt két gyereket, 23-nak pedig sérüléseket okozott - közölte a rendőrség. A hatóságok nem gyanakszanak szándékosságra.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.