Időjárás: viharos szél és hózápor is lehet

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
hideg időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan az őszies idő helyett inkább télies hidegre számíthatunk, már hétfőn fagyközeli lehet a hangulat, de az biztos, hogy viharos széllel érkezik meg a markáns hidegfront.

Hamarosan véget ér az őszies idő, és beköszönt a tél, és már nincs is sok időnk az első markáns hidegforntig. Csütörtökön még este sem kell nagy lehűlésre számítanunk, de a napot sem láthatjuk, ami péntekre változhat. A hét utolsó munkanapján kisüthet a nap, de ez nem jelent túl nagy változást a hőmérsékletben, 9-14 fok között mozog majd a maximum.

Jön a hózivatar a hegyekben - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szombaton eddig sem megy majd fel a hőmérő higanyszála, erősen felhős, párás és csapadékos idő várható, maximum 11 fok lesz. Vasárnap már ennél is rosszabb lesz a helyzet, beborul az ég, és nagyobb területen várható eső. Délutántól megerősödik az ÉNy-i szél. 9 fok köré csökken a hőmérséklet.

Hétfőn pedig még hidegebb lesz: viharos széllel markáns hidegfront érkezik,

melynek hatására felszakadozik a felhőzet, már csak futó záporok, a hegyekben viszont hózáporok alakulnak ki. A levegő nagyon lehűl, akár 3 fokot is mérhetünk, de a következő héten 0 fokot is mutat majd a hőmérő - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.