Szikora János metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, Kátai István színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője és igazgatója évekkel ezelőtt nyilvános helyen fogdosott egy színitanodás lányt. Hozzátette, az esetnek többen is szemtanúi voltak.

A szexuális zaklatással megvádolt igazgató közleményben reagált a nyilatkozatra, kijelentette, súlyosan kompromittálónak tartja azt. Szikora János azt írta, Facebook-profiljával ellentétben Kátai István nem a színház színésze, hanem annak büfése volt.

"Szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem. Ezt követően több tanú egybehangzó állítása szerint a büfében számos alkalommal ezt kiabálta: Ezt meg fogom bosszulni! Ezt nem viszi el szárazon!" - idézi Szikorát a hvg.hu.
Szikora a nyilatkozatban kijelentette: "ez így a valóságban soha nem történt meg, ilyen jelenetnek én soha nem voltam szereplője, szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt." Hozzátette, a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját elítéli, azt pedig megengedhetetlennek tartja, hogy valaki büntetlenül, a bosszúállás szándékával eltorzítsa a valóságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.