színházigazgató szerep szex színház metoo hatalommal való visszaélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi hetekben három neves magyar színházi szakembert vádoltak meg zaklatással. Az első Marton László volt, aki ellen Sárosdi Lilla színésznő vallott, a második Kerényi Miklós Gábor, akinek módszereiről eddig egyetlen ember beszélt névvel és arccal, Maros Ákos. Tegnap pedig nyilvánosságra került Szikora János neve is, akiről Kátai István színész vallotta, hogy látta, ahogy molesztált egy színinövendéket. Úgy tűnik, ezzel még nincsen vége a leleplezéseknek, egy negyedik színházi emberről is suttognak: állítják, hogy szexért adott szerepeket.

Nem nyugodhat még meg a színházi szakma, ugyanis Marton László, Kerényi Miklós Gábor és Szikora János után most újabb személyt vádolnak zaklatással. Az állítások szerint a - meg nem nevezett - színházigazgató szexért ad szerepeket, az ő neve is kommentekben és informális beszélgetésekben tűnik fel egyelőre. A Bors szerint az ő visszaéléseiről is sokan tudnak, és várják, mikor áll elő valaki egy konkrét történettel.

Újabb színházi szakembert vádolnak - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Azt mondják a gonosz rossz nyelvek a pletykás Pesten, hogy XY pont ugyanezt csinálja a zsenge, ifjonti színészuracsokkal" - idéz a lap egy kommentelőt, és azt állítják, nyomozásaik során ők is belefutottak ennek az ötvenes éveiben járó vezetőnek a nevébe. A lap szerint kulcsra zárt irodájában zajlanak általában a meghallgatások, és a szerep megszerzéséhez nem elég a színészi tehetség, szexuális szolgáltatásokat is vár érte az illető. Neve azonban nemcsak ezért forog a szakmában úgy, mint a "következő", hanem a próbákon tanúsított viselkedése miatt is. Állítólag többen minősíthetetlennek tartják, és inkább elmenekülnek vagy felmondanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.