radioaktív sugárzás sugáregészségügy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A francia Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Intézet csütörtöki közlése szerint baleset történhetett egy oroszországi vagy kazahsztáni nukleáris létesítményben szeptember utolsó hetében. Ebből az Európa felett megjelent radioaktív felhőből következtetnek. 

Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása szerint a radioaktív ruténiumizotóp jelenlétét Magyarországon is kimutatták a környezetellenőrző rendszerek mérései, ám a 106Ru mennyisége - amelynek tartós fennállása sem okoz sugáregészségügyi kockázatot - alacsony volt. A 24.hu arról ír, hogy Nemzetközi Atomenergia Ügynökség már október 13-i összefoglaló jelentésében a levegőben kimutatható Ru–106 izotóp mennyiségcsökkenéséről számolt be.

Forrás: Origo

Szikora János vádlója szerint akár a bíróságon is folytatódhat az zaklatási ügyhttp://www.life.hu/news/20171111-szikora-janos-vadloja-katai-istvan-szerint-akar-a-birosagon-is-folytatodhat-a-tortenet.htmlKátai István színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője és igazgatója évekkel ezelőtt nyilvános helyen fogdosott egy színitanodás lányt. Hozzátette, az esetnek többen is szemtanúi voltak. Szikora közleményben reagált Kátai vádjaira. NewsOrigoHatalmasat változik az időjárás vasárnaphttp://www.life.hu/news/20171110-hatalmasat-valtozik-az-idojaras-vasarnap-sarkvideki-hideg-jon.html--Kellemes, napos idő lesz a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20171104-kellemes-napos-ido-lesz-a-hetvegen-november-4-5.htmlIgazi kirándulóidő lesz november első hétvégéjén. A hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul majd, sokat fog sütni a nap, eső nem várható. News--Szexuális zaklatás miatt kirúgta a BBC George Rileythttp://www.life.hu/news/20171031-szexualis-zaklatas-miatt-kirugta-a-bbc-george-riley-sportbemondot.htmlÖt nő is feljelentette szexuális zaklatás miatt a BBC sportbemondóját, George Riley-t. A csatorna pedig azonnali hatállyal felfüggesztette. NewsOrigoAkár 140 kilométeres széllökések is lehetnek vasárnaphttp://www.life.hu/news/20171028-akar-140-kilometeres-szellokesek-is-lehetnek-vasarnap-idojaras.html A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében vasárnap akár 125-140 kilométeres széllökésekre is számítani kell - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati veszélyjelzésében.News--Szexuális zaklatással vádolják a világhírű magyar orgonaművészthttp://www.life.hu/news/20171110-szexualis-zaklatassal-vadoljak-a-vilaghiru-magyar-orgonamuveszt.htmlEgy elismert, számos kitüntetést kapott, híres magyar orgonaművész zaklatott egy ma negyvenes éveiben járó családapát, annak 15 éves korában - írja a Figyelő a Hit Rádió tudósítása alapján.Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor - elmondása szerint - még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte. Hozzátette, fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.