Szemtanúk jelentkeztek: látták, hogy Szikora János színházigazgató fogdossa a lányt

színházigazgató Szikora János Kátai István metoo szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb szemtanúk jeletkeztek az ATV Híradójánál, akik azt mondják, hogy ők is látták azt, amikor Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója megfogdosott egy fiatal lányt. Ezzel alátámasztották Kátai István szavait.

Kátai István az ATV Egyenes beszéd című műsorában vádolta meg Szikora János színházigazgatót azzal, hogy megfogdosott egy fiatal lányt, aki az egyik darabjában szerepelt. A vádakra Szikora közleményben válaszolt, amiben azt állítja, hogy a vádak hamisak, Kátai a személyét súlyosan kompromittáló kijelentéseket tett. Szexuális zaklatás vagy hatalommal való visszaélés állítása szerint nem történt. Az igazgató szerint Kátai azért áll most bosszút, mert botrányos viselkedése miatt megszüntették a Vörösmarty Színházzal való szerződését 2016 decemberében. Kátai ezzel szemben azt közölte, hogy Szikora János nem mond igazat, és az igazgatót ért vádakat a személyétől független színházi etikai testületnek kellene kivizsgálnia.

Idő közben az ATV-nél jelentkezett két tanú, akik alátámasztják Kátai István történetét. Mária, azt állítja, hogy a premier éjszakáján látta, amint az igazgató a már korábban említett lányt ölelgeti, de azt nem érzékelte, hogy a lánynak ez ellenére lenne. A nő azt mondja, ugyan nem tudja pontosan mit történt, de hallott olyanokat, hogy a lány sírva jött vissza, és voltak olyanok is, akik azért távoztak aznap este hamarabb, mert túl sok volt nekik az, amit láttak.
A másik szemtanú, Csaba is ehhez hasonlóan nyilatkozott: "Azon a konkrét estén láttam azt, hogy másképp közeledik, vagyis túlmutatóan a szakmai dolgokon, látszott rajta hogy ez szexuális irányú. Egymás mellett ültek szorosan az asztalnál a színház társalgójában, nagyon közel a pulthoz" - mesélte, és hozzá tette azt is, hogy az igazgató simogatta a lányt, és akkor láthatóan ellenére volt, ami történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.