Fagyos karácsony várható és az sem kizárt, hogy hó is lesz

karácsony havazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meterológus szerint a tavalyival ellenétben idén nem lesz annyira hideg a tél. A karácsony azonban fagyos lehet, és csapadékra is számíthatunk. 

Dávid Mihály meteorológus a haon.hu-nak beszélt arról, hogy szerinte november közepétől megjelennek az éjszakai fagyok, a nappali csúcshőmérséklet sem lesz magasabb 10 foknál, a december pedig átlagos időjárással érkezik: nap közben pár fokkal fagypont felett lesz a hőmérséklet, ám a hónap kétharmadától komolyabb lehűlés kezdődik.

"Nem számíthatunk kirívóan hideg télre, az előrejelzés alapján inkább úgy jellemezném az előttünk álló hónapokat, hogy változatos, hullámzó időjárásra számíthatunk" - szögezte le.

Forrás: Thinkstock

Hozzátette, nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék karácsonykor, ám ha lesz, az bizony hó lesz. Ráadásul ha esni fog a hó, az bizony meg is marad, mert végig hideg lesz az ünnepnapokon. Január első két hetében és február 10-e körül számíthatunk a tél leghidegebb napjaira: kőkemény fagyok jönnek, havazás, éjjelente mínusz 15-20 fokra készülhetünk, ám ezeket a periódusokat enyhébb időszakok is követik.

Komoly hidegfront jön, hózápporralhttp://www.life.hu/news/20171118-komoly-hidegfront-jon-hozapporral-idojaras.htmlOrigoHalálra erőszakolta szomszédja tyúkját egy fiúhttp://www.life.hu/news/20171116-halalra-eroszakolta-szomszedja-tyukjat-egy-fiu-pakisztanban.htmlLetartóztattak egy 14 éves pakisztáni fiút. A szomszédja szemtanúkkal azt állította, megerőszakolta a tyúkját, az állat pedig elpusztult. A szexuálisan frusztráltnak nevezett tinédzser a gyanú szerint a szomszéd boltjából lopta a kisállatot. NewsThinkstock Leszúrta barátnőjét egy férfi Budapestenhttp://www.life.hu/news/20171116--leszurta-baratnojet-egy-ferfi-budapesten-a-xv-keruletben.htmlMeghalt egy nő, akit élettársa késelt meg a főváros XV. kerületében, a férfit elfogták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. NewsThinkstockLezuhant egy repülő, minden utasa meghalthttp://www.life.hu/news/20171116-lezuhant-egy-repulo-minden-utasa-meghalt-channel-news-asia.htmlMindenki meghalt a szafarikat szervező cég repülőgépének becsapódásakor Észak-Tanzániában. A hírt a társaság, a Coastal Aviation is megerősítette. A kisgépen összesen 11 ember utazott, a becsapódást egyikük sem élte túl.NewsOrigoTélies idő várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20171111-telies-ido-varhato-a-hetvegen-idojaras.htmlSokáig kegyes volt hozzánk az őszi időjárás, de ennek most tényleg vége. Ha a szabadba mész, öltözz fel jól: a sapka és sál ne maradjon otthon: hideg lesz. News--Elgázoltak egy gyalogost Pécs határábanhttp://www.life.hu/news/20171112-elgazoltak-egy-gyalogost-pecs-hataraban-azonnal-meghalt.htmlA baleset okai egyelőre ismeretlenek. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.