Üzenetet küldtünk egy másik civilizációnak

Forrás: NASA -
fizikus üzenet ufó Stephen Hawking földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bátor vállalkozásra szánták el magukat a tudósok: üzenetet küldtek egy másik társadalomnak, amely 12 fényévnyire van tőlünk. 

Üzenetet küldtünk egy tőlünk 12,36 fényévnyire található vörös törpére amely a GJ 273 nevet viseli. A vörös törpe ( kicsi, viszonylag hideg csillagok gyűjtőneve), az elképzelések szerint egy olyan csillagrendszer tagja, amely alkalmas lehet a földi élethez hasonló civilizációk életbentartására.

Az ötlet vezetője egy San Franciscó-i szervezet, a METI (Messaging Extra Terrestrial Intelligence), amelynek döntését már többen is negatív bírálattal illették. Bizonyos vélemények szerint lehetetlenség ilyen távolságba üzenetet küldeni, mások pedig úgy vélik, hogy fogalmunk sincs kik élnek a másik égitesten, és egyáltalán nem biztos, hogy barátságos élőlényekről van szó.

Idegen civilizációnak küldtünk üzenetet Forrás: NASA

Ugyanettől fél a híres fizikus, Stephen Hawking is, és Dan Werthimer is, aki a berkeley-i Kaliforniai Egyetem SETI kutatója. Véleménye szerint ez pont olyan, mintha úgy dobnánk be egy követ az erdőbe, hogy nem tudjuk, lakik-e odabent farkas, tigris vagy medve.

Az üzenetet természetesen nem SMS-ben küldtük el, hanem egy rádióteleszkóp segítségével. - írta meg az Origo.

Meghalt Stadler József http://www.life.hu/news/20171121-meghalt-stadler-jozsef.htmlNemrég kelt szárnyra a szomorú hír, mely szerint Stadler József életét vesztette. Hiába volt kórházba, nem tudtak már segíteni rajta. News--Meghalt a rákos kisfiú, Jacob Thompson, aki miatt szülei előrehozták karácsonythttp://www.life.hu/news/20171121-elorehoztak-a-karacsonyt-jacob-thompson-szulei-majd-meghalt-a-kisfiu.htmlJacob Thompson évekig küzdött a rákkal, de a napokban legyőzte a gyikos kór. Előtte azonban még részese volt egy valóra vált karácsonyi csodának: az emberek a világ összes pontjáról küldtek neki karácsonyi képeslapot még az ünnepek előtt, hogy ő is átélhesse az ünnepi hangulatot még utoljára. NewsOrigoOroszországból érkezhetett a nukleáris felhő fölénkhttp://www.life.hu/news/20171121-oroszorszagbol-erkezhetett-a-nuklearis-radioaktiv-felho-folenk.htmlOktóber végén keltett riadalmat a hír: Magyarország felett is megjelent a nukleáris felhő. Most valószínűleg kiderült, honnan szivárgott ki a radioaktív anyag. News--Esik a hó Budapesten, a Normafánhttp://www.life.hu/news/20171121-esik-a-ho-budapesten-a-normafan.htmlBár a hét közepétől felmelegedést jósolnak, egyelőre itt a novemberi tél. A Normafa Facebook-oldalára töltöttek fel olyan fotókat, ahol jól látszik: leesett az első hó. Ráadásul nem is kevés. NewsOrigoHalálra gázoltak egy idős asszonyt Hajdúszoboszlón http://www.life.hu/news/20171121-halalosan-elgazoltak-egy-idos-nenit-hajduszoboszlon.htmlAz idős néni már a helyszínen meghalt, a sofőr azonban még bocsánatot sem kért. NewsOrigoÖzvegye lelkiismeretesen gondozza Torgyán József sírját http://www.life.hu/news/20171121-maria-szepen-gondozza-egykori-ferje-torgyan-jozsef-sirjat.htmlCseh Mária odaadással és szeretettel gondozza volt férje sírját. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.