Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

időjárás köd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Az MTI-hez csütörtök este eljuttatott figyelmeztetésükben azt írták: péntek reggelre ismét nagy területen képződik sűrű köd. Napközben lassan javulnak a látási viszonyok, de az északi, északkeleti országrészben maradhatnak tartósan ködös tájak.

A köd veszélye miatt Budapestre, Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint pénteken az ország nagy részén borult, párás idő várható. A ködös tájakon szitálás is előfordulhat. A keleti határvidéken rövid időre, délnyugaton több órára is kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb a borult tájakon 5-10, a napos területeken 11-14 fok között valószínű.

A hétvége további részében borús, csapadékos idő várható, többfelé erős, néhol viharos lehet a szél.

Betiltaná a Csipkerózsikát egy nő: állítja, szexuális zaklatásra taníthttp://www.life.hu/news/20171123-betiltana-a-csipkerozsikat-egy-no-allitja-szexualis-zaklatasra-tanit.htmlElképesztő ötlettel állt elő egy brit édesanya, azt szeretné, hogy tiltsák be a Csipkerózsikát, a mese ugyanis szerinte szexuális zaklatásra neveli a gyerekeket. NewsThinkstockA pedofil békési tanárnak állítólag nem a 11 éves fiú az egyetlen áldozatahttp://www.life.hu/news/20171123-masik-aldozata-is-lehetett-a-pedofil-bekesi-tanarnak.htmlA pedofil békési tanárnak nemcsak az a 11 éves kisfiú lehetett az áldozata, akit Londonba próbált csempészni: egy másik diák azt állítja, hogy ölelgetni és puszilgatni próbálta őt a férfi. News--Folytatódik a lúgos támadással vádolt orvos, Bene Krisztián pere: szembesítés is leszhttp://www.life.hu/news/20171123-folytatodik-a-lugos-tamadassal-vadolt-orvos-bene-krisztian-pere.htmlEgykori barátnője, Renner Erika ellen elkövetett brutális támadással vádolják az orvost, Bene Krisztiánt, aki végig az ártatlanságát bizonygatta. Az orvost korábban 9 év börtönbüntetésre ítélték tettéért, de a Kúria visszadobta az ügyet, ezért másodfokon indul újra a tárgyalás. Negyedszerre kerül bíróság elé az eset, ezúttal azonban az is megtörténik, ami eddig még sosem: a támadót és az áldozatot szembesítik. NewsFotó: Mudra László - OrigoNemi erőszakkal vádolják Nick Cartert http://www.life.hu/news/20171122-szexualis-zaklatassal-vadoljak-nick-cartert.htmlDöbbenetes hírek keltek szárnyra a Back Street Boys egyik tagjáról: állítólag sok évvel ezelőtt megerőszakolt egy énekesnőt. News--Megrendítő történetek: így erőszakolják meg a nőkethttp://www.life.hu/news/20171122-megrendito-tortenetek-igy-eroszakoljak-meg-a-noket.htmlBecslések szerint évente 97 ezer nemi erőszak történik Nagy-Britanniában, de a tettesek mindössze 3 százaléka kapja meg méltó büntetését. A „MeToo" kampány részeként most egy brit dokumentumfilm készült azoknak a nőknek a történetéből, akiket megerőszakoltak. News--Rákkeltő anyag került az IKEA bútoraiba, de Magyarország nem érintetthttp://www.life.hu/news/20171122-rakkelto-anyag-kerult-az-ikea-butoraiba-magyarorszag-nem-erintett.htmlKáros anyag került egy német cég hibájából az IKEA bútoraiba: rákkeltő, de légzőszervi megbetegedéseket is okoz, valamint károsíthatja a bőrt és a szemeket. Az áruház reagált a megjelent hírekre és leszögezte, hogy Magyarország nem érintett. News--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.