Terrortámadás Londonban: teherautó hajtott a járókelők közé

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas -
terrortámadás London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lövések dördültek Londonban, az Oxfod Circusnál, a rendőrök körülvették a metrómegálló környékét. Járókelők menekülnek, miután egy teherautó a tömegbe hajtott. A lövöldözés óta százakat evakuáltak.

A szörnyűsáégről a DailyMail számolt be röviden.

A Twitteren is gyűlnek a posztok, arról számolnak be a szemtanúk, hogy elszaladtak vagy elbújtak. A rendőség is a Twitteren jelentkezett be, azt kérik, hogy kerüljék el a környéket, és a Bond Street felé se menjenek. Aki ott tartózkodik, az húdodjon be egy épületbe. Közölték, hogy lövöldözés miatt risztották őket, de a helyszínen vannak és kezelik a helyzetet.

Rendőrök a londoni Oxford Streeten Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas


Friss:
A londoni rendőrség péntek esti közleménye szerint nincs nyoma annak, hogy lövöldözés lett volna a híres bevásárlóutca, az Oxford Street környékén. A Scotland Yard közölte: sem sérülteket, sem esetleges elkövetőket nem talált a helyszínen, és tűzfegyver-használatra sem lelt bizonyítékot.

Az incidens miatt lezárt két környékbeli metróállomást, az Oxford Circus és a Bond Street megállót újranyitották, a metróközlekedés zavartalan. A helyszínre számos rendőrségi és tűzoltójármű vonult fel, és fegyveres rendőri egységek is ellepték a környéket, de mentőautókat nem lehetett látni. A Scotland Yard közölte, hogy a vizsgálatba nem kapcsolódott terrorelhárító különleges ügyosztálya.

Előzőleg pánik tört ki a bevásárlóutcáiról híres, rendkívül zsúfolt városrészben, miután híresztelések terjedtek el arról, hogy valahol a környéken lövések dördültek.

Mesebeli történet: megkapta jutalmát a jószívű hajléktalanhttp://www.life.hu/news/20171124-mesebeli-tortenet-megkapta-jutalmat-a-joszivu-hajlektalan.htmlMegkapta méltó jutalmát az a hajléktalan, aki az összes pénzét odaadta egy bajba került nőnek. Úgy tűnik, hamarosan újra fedél lehet a feje fölött. NewsMajdnem meghalt a sínek közt fetrengő részeg nő: videó! http://www.life.hu/news/20171124-kis-hijan-meghalt-a-sinek-kozt-fetrengo-reszeg-no.htmlEz a nő kizárólag a szerencséjének köszönheti az életét, ugyanis ha rajta múlt volna, már régen halott lenne. NewsThinkstockMajdnem meghalt a sínek közt fetrengő részeg nő: videó! http://www.life.hu/news/20171124-kis-hijan-meghalt-a-sinek-kozt-fetrengo-reszeg-no.htmlEz a nő kizárólag a szerencséjének köszönheti az életét, ugyanis ha rajta múlt volna, már régen halott lenne. NewsThinkstockMadeleine McCann: megtalálhatták a titokzatos lila ruhás nőthttp://www.life.hu/news/20171124-madeleine-mccann-megtalalhattak-a-titokzatos-lila-ruhas-not.htmlTöbb mint 10 éve nyomoz a rendőrség Madeleine McCann után, bármilyen eredmény nélkül. Folyamatosan kutatják azokat az embereket, akik tudhatnak valamit a kislányról, mindhiába. Egy titokzatos lila ruhás nő után is nyomoznak, aki állítólag a gyerek eltűnésekor az apartman körül ólálkodott. Sikerült megnevezni az illetőt, de Luisa Todorov ragaszkodik ahhoz, hogy nem ő volt a tettes. News--Borús idő várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20171124-borus-ido-varhato-a-hetvegen.htmlBorult, szeles idő várható a hétvégén. Többfelé csapadékra is készülni kell, a hegyekben néhol hó is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.News--Összeütközött egy rendőrautó és két személyautó a Fiumei útonhttp://www.life.hu/news/20171124-osszeutkozott-egy-rendorauto-es-ket-szemelyauto-a-fiumei-uton.htmlÖsszeütközött egy rendőrautó és két személygépkocsi a főváros VIII. kerületében, a Fiumei út és a Festetics utca kereszteződésében csütörtök este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. News--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.