Segélykiáltó üzenetre bukkantak egy számlán: fotó!

Forrás: Shutterstock -
naptár adventi naptár üzenet segélykiáltás Amazon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes üzenetre bukkantak egy internetes rendeléshez tartozó számlán. 

Egy édesanya az Amazon (elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég) oldaláról rendelt adventi naptárat a 13 éves lányának, ám a csomag kibontásakor különös dologra lettek figyelmesek. A csomaghoz tartozó számlán ugyanis egy kézzel írott segélykérő üzenetet találtak, amelyben valaki azt állítja, hogy a főnökei gonoszak.

"Help me please, PMP staff are evil!" ( Segítsen nekem, a PMP munkatársai gonoszak!) állt a számlán a kézzel írott üzenet. Mint kiderült, a PMP egy munkaerőközvetítő cég, amellyel az Amazon is dolgozik.

A történtek után az édesanya kíváncsi lett, hogy az üzenet valódi segélykiáltás-e, vagy csak egy egyszerű csínytevésről van-e szó.

Íme az üzenet, ami kirobbantotta a botrányt Forrás: Facebook

Az eset miatt a PMP és az Amazon ellen vizsgálat indult, amelyből kiderült, hogy a vállalat alkalmazottjai annyira túlhajszoltak, hogy szinte már állva alszanak a fáradtságtól. Állítólag a rendelések becsomagolására darabonként 9 másodperc áll rendelkezésükre, illetve az is meg van határozva, hogy mikor és mennyi időt tölthetnek a dolgozók a mosdóban.

"Több, mint 100.000 embert foglalkoztatunk, és közülük sokan már évek óta velünk dolgoznak. A dolgozók több fórumon is panaszt tehetnek, ha esetleges észrevételük van, és ezeket minden esetben komolyan vesszük és kivizsgáljuk" - nyilatkozta a PMP az ügy kapcsán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.