Teréz körúti robbantás: vádat emeltek, életfogytiglant is kaphat az elkövető

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
vád Teréz körúti robbantás életfogytiglan vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetője ellene vádat emeltek: akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat. 

A Teréz körúti robbantásban két járőr sérült meg, a feltételezett elkövetőt, P. Lászlót hamar elfogták a hatóság emberei, de hosszú ideig nem volt hajlandó beszélni. Később tett részletes beismerő vallomást, de tettének indokáról nem beszélt. A Teréz körúti robbantó ellen a Központi Nyomzó Főügyészség beszámolója szerint vádat emeltek.

A feltételezett Teréz körúti robbantó Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tájékoztatás szerint előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntettével vádolja az ügyészség. A vádirat szerint az elkövető 2016. szeptember 24-én robbanószerrel teli táskát tett le a földre, melybe a hatás fokozása érdekében szögeket is tett, majd kivárta, míg a két járőr a táska közelébe ér, és

beindította a szerkezetet azzal a szándékkal, hogy megölje az egyenruhásokat,

ezután pedig el akarta venni a fegyverüket. A két rendőr életveszélyes sérülést szenvedett a robbanás következtében, egy civil pedig nyolc napon belül gyógyulót.

Ő a feltételezett robbantó Forrás: TV2

A merénylet után a vádlott a Belügyminisztériumnak küldött levelében leírta a szerkezet összetételét, előállításának lépéseit, és azt is jelezte, hogy konkrét követelésekkel fog előállni.

Egymillió eurót szeretett volna a Belügyminisztériumtól,

szándéka az volt, hogy amennyiben pénzkövetelését nem teljesítik, további robbantásokat követ el - írja a Bors. A vádlott elfogása után a hatóságok megállapították, hogy módjában állt volna a tervezett cselekmények elkövetése, a vizsgálatok alatt pedig kiderült, hogy nem volt kóros elmeállapotban a merénylet elkövetésének idején. Az általa elkövetett bűncselekmények akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetőek.

Időjárás: sűrű köd és ónos eső is várhatóhttp://www.life.hu/news/20171208-suru-kod-es-onos-eso-is-varhato.htmlSem pénteken sem hétvégén nem számíthatunk kellemes időre, az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott. Köd, eső, havazás és szél is várható. News--Nem működik együtt a rendőrökkel a VV Fanni gyilkossága ügyében gyanúsított férfihttp://www.life.hu/news/20171207-nem-mukodik-egyutt-a-rendorokkel-a-vv-fanni-gyilkossaga-ugyeben-gyanusitott-ferfi-elozetesben-van.html--Évekig szexre kényszerítette nevelőlányát a tatabányai férfi, most elítéltékhttp://www.life.hu/news/20171207-evekig-szexre-kenyszeritette-nevelolanyat-a-tatabanyai-ferfi.html11 évre ítélték azt a 45 éves tatabányai férfit, aki évekig orális szexre kényszerítette nevelt lányát. NewsOrigoElfogták a férfit, aki veszélyeztette György herceg életéthttp://www.life.hu/news/20171207-o-az-a-ferfi-aki-veszelyeztette-gyorgy-herceg-eletet.htmlElkapták az angol hatóságok azt a férfit, aki fenyegető üzenetet tett közzé György herceg fotójával. News--Ő az! Fotón a férfi, akit letartóztattak VV Fanni eltűnése miatthttp://www.life.hu/news/20171206-foton-a-ferfi-akit-letartoztattak-vv-fanni-eltunese-miatt.htmlHétfőn kérették be a két hete eltűnt VV Fanni édesanyját a rendőrségre, hogy közöljék vele: már nem élő testet keresnek, lánya elhunyt. Mint ismeretes, Fanni eltűnésével kapcsolatban egy férfit már korábban letartóztattak. NewsOrigoCsúnya baleset: felborult egy autó az Árpád hídonhttp://www.life.hu/news/20171206-felborult-egy-auto-az-arpad-hidon.htmlMég nem tudják, hogy történhetett a baleset, de szerencsére nem sérült meg senki.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.