Németh Lajos elárulta, hogy fehér lesz-e a karácsony: videó!

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
karácsony Németh Lajos időjárás hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak néhány nap választ el minket a várva várt karácsonytól, és már egyre több embert érdekel, hogy fog-e vajon esni a hó az ünnepek alatt? 

Kevesebb, mint két hét van hátra karácsonyig, és ahogy egyre közeledünk az ünnepekhez, egyre több embert érdekel: vajon fehér lesz-e a karácsony?

Idejét nem lehet már megmondani, hogy mikor voltak utoljára igazán havasak az ünnepek. Többnyire karácsony előtt vagy után kaptunk a nagy hózuhatagból, de sosem abban a pár napban, amikor az ember szerette volna.

A hegyekben nagy hó van, de síkvidéken nem valószínű a havazás karácsony idején Forrás: MTI/Mohai Balázs

Pedig sokan úgy vannak vele, hogy nem baj, ha egész télen nem látni hóhullást, elég, ha csak a karácsonyi időszakban válik minden fehérré. Németh Lajos pedig most elmondta, mennyire van erre esélyünk az idei évben:

"Sík vidéken nagyon kicsi a valószínűsége. Persze még sok nap van hátra, de azért a hosszabb távú előrejelzések nem sok jóval bíztatják azokat, akik a meghitt, csendes ünnepek mellé havat is szerentének." - kezdte a híres meteorológus az Origónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.