2017 legnagyobb katasztrófái, tragédiái

Forrás: AFP -
2017 halál baleset tragédia katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragédiákkal teli év volt a 2017-es esztendő, sajnos ezúttal sem kímélt bennünket az időjárás, rengeteg helyen okoztak károkat a viharok, sokan vesztették életüket természeti katasztrófákban a világ minden táján, és súlyos, halálos áldozatokat követelő balesetekből sem volt hiány. Nézzünk néhány szomorú emléket, tekintsünk vissza néhány tragikus eseményre.

Veronai autóbusz-baleset

Alig kezdődött el a 2017-es esztendő, máris egy óriási tragédia rázta meg az országot: egy magyar diákokat szállító autóbusz balesetezett az olasz autópályán, Verona közelében. A jármű egy franciaországi sítáborból szállította haza a gyermekeket, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit, amikor tisztázatlan körülmények között letért az útról, fékezés nélkül a szalagkorlátnak hajtott, ezután egy autópályahíd pillérének csapódott és kigyulladt. A balesetben 17-en vesztették életüket.

A veronai buszbaleset 17 életet követelt Forrás: AFP/Handout

Halálos baleset a vidámparkban

Borzasztó baleset történt júliusban egy ohiói vidámparkban: egy gyorsan száguldó forgóhinta egyik üléssora szakadt le menet közben. A szerencsétlenségben heten megsérültek, egy 18 éves fiú pedig, aki kirepült a hintából és a betonnak csapódott, életét vesztette. Az esetről több megrázó videó is készült. A helyi kormányzó az eset után azonnal leállíttatta a vidámpark többi eszközének működését és alapos vizsgálatnak vetette azokat alá.

Zivataros nyár Magyarországon

A viharok idén sem kímélték Magyarországot, a szélsőséges nyári időjárás hatalmas károkat okozott az országban. Májusban a fővárosban történt fennakadás a tömegközeledésben a hirtelen lezúduló csapadék miatt. Rengeteg járat kimaradt vagy módosított útvonalon közlekedett. Júniusban szintén lecsapott a vihar az országra. A fölénk érkező sötét fellegekből heves zivatarok, felhőszakadások alakultak ki, az apokaliptikus jelenetekről pedig számtalan videót töltöttek fel az internetre. A nyár utolsó hónapja sem telt el vihar nélkül, akkor csaknem 50 lakóházban tett kárt a zivatar az országban.

Májusban óriási csapadék zúdult a fővárosra, ami megbénította a közlekedést Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Erdőtűz Olaszországban

Augusztusban Olaszországnak hatalmas erdőtüzekkel kellett szembenéznie. A száraz, forró időjárás következtében lobbantak lángra a fák a ország déli és középső részében, amit csak nagyon nehezen tudtak megfékezni. A tűzben többen meghaltak, két nő holttestét a saját nyaralójukban találták meg, egy idős asszonyt pedig a telkén lepték el a lángok, ő is életét vesztette.

Olaszországban nyáron több helyen is erdőtűz tört ki Forrás: AFP/Giovanni Isolino

Földrengés az olaszországi Ischia szigetén

Szintén Olaszországban, ráadásul ugyanebben a hónapban történt egy újabb katasztrófa: a Nápolyi-öböl északi részén lévő Ischia szigetén mozdult meg a föld. A 4-es erősségű rengés következtében több ház összeomlott, egy ember életét vesztette. A katasztrófa idején rengetegen tartózkodtak a szigeten, főleg német turisták, hiszen a gyönyörű sziget egy igen népszerű nyaralóhely.

Földrengés rázta meg az olaszországi Ischia szigetét, egy ember meghalt Forrás: AFP/Gaetano Di Meglio

Halálos áldozatokat követelt az ítéletidő Görögországban

A nyaralószezon lecsengése után, novemberben érte természeti katasztrófa Görögországot: több napig ítéletidő tombolt Európa déli részén. Elsősorban az ország középső területeit érintő esőzések következtében áradások alakultak ki, sok helyen autókat sodort el az ár, rengeteg épület rongálódott meg, volt, akinek az otthona tejesen odaveszett és legalább 15-en vesztették életüket a viharban. A szélsőséges időjárás elvonulta után Alexisz Ciprasz, görög kormányfő nemzeti gyásznapot hirdetett az országban.

Ítéletidő tombolt Görögországban: halálos áldozatai is voltak a viharnak Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.