Állatmentő Liga kutya szilveszter petárda Újév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges módon léptek olajra a petárdáktól rettegő kutyák: vonatokról kellett leszedni őket. 

Szilveszterkor sorra durranak a tűzijátékok és a petárdák, amik gyakran okoznak felfordulást az állatartóknak. Ugyanis a házi kedvencek az erős zaj hatására megijednek, pánikba esnek, és ha lehetőségük adódik rá, akkor azonnal elmenekülnek a helyszínről. Néhány kutya egészen a vonatállomásig szaladt, ahol fel is pattantak a legközelebbi járatra.

"Meglepődtünk, mert ilyen év még nem volt, egymás után 3 kutyát is a vonatról kellett leszedni egy nap alatt" - mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

Az egyik eb Dunakeszin keveredett fel egy járatra, de szerencsére már 2 megálló után észrevették, és a benne lévő chip alapján könnyen visszajuttatták a gazdájához. Egy másik eb (Bogi) azonban Érdről egészen a Déli pályaudvarig vonatozott. Érte már Újpestre ment a gazdája, ugyanis a szervezet központja ott van.

A harmadik kutyus pedig a sülysápi vonattal futott be a Keleti pályaudvarra, de a szerelvény nem sokkal később már indult is tovább, vagyis gyorsan kellett cselekedni, nehogy végleg elkallódjon:

"Azt mondták, fel és le rohangál, nyilván nem maradhatott a vonaton. Rohantunk érte, és pár perccel a vonat visszaindulása előtt leszedtük. Volt benn chip, de telefonszámot nem adott ki, így a Pest megyei rendőrség járőrei segítettek be, kimentek a regisztrált sülysápi lakcímre" - folytatta a beszámolót Gábor.

A hírek szerint a mostani újévi ünneplés kevesebb riasztással járt, mint az utóbbi években, vagyis sok állatartó már előre gondoskodik arról, hogy a kedvencük ne szökjön meg. De sajnos most is történt olyan eset, hogya félelem miatt utcára került állatot elütötte egy autó. - írta meg a HVG.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.