Búcsú a jó időtől: hamarosan mi is érezhetjük az amerikai hideg hatását

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss -
Németh Lajos időjárás fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár egyelőre szokatlanul enyhe az időjárás, a hónap végére várhatóan mi is érezhetjük majd a Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban tomboló kemény tél hatását.

Míg tavaly ilyenkor annyira hideg volt, hogy a Balaton jegén lehetett korcsolyázni, addig idén igen enyhe az idő. Nem marad ez azonban így örökre, sőt már nem kell sokat várni a lehűlésre, pár nap és újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Németh Lajos a TV2 műsorában elmondta, most hétvégén nem csak a napi, de az éjszakai melegrekord is megdőlt. Ellenben a világ túlsó felén, az Amerikai Egyesült Államokban rettentő hideg van és halálos áldozatokat szedő vihar tombol. A meteorológus szerint két-három hét múlva mi is érezhetjük ennek hatását.

Most Európában lényegében sehol nincs hideg, de azért január végén, február első napjaiban nagy valószínűséggel visszatérhetnek a mínuszok. Mint ahogyan már most hétvégén is mínuszos lesz a hőmérséklet." – mondta Németh Lajos, aki később arra a kérdésre, hogy várható-e nagyobb havazás márciusban, viccesen azt válaszolta, hogy itt már mindenre számíthatunk és mindennek az ellenkezőjére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.