Lénárt Ferenc hajléktalan súlyemelő olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori súlyemelőt, Lénárt Ferencet kitették a lakásából, most pedig egy szekszárdi hajléktalanszállón él. 

Lénárt Ferenc neve azután vált ismertté, hogy az 1992-es barcelonai olimpián a 9. helyen végzett súlyemelőként. Addig szinte csak a sportról szólt az élete, de miután hazatért a jétákokról, egy csapásra változott meg minden, a szövetsége ugyanis elvette a lakását, amiben addig élt.

"Életemben akkor volt egyedül saját otthonom, de bevallom, a szerződés apró betűs részét nem olvastam el, így hamar kitettek belőle. Azóta hajléktalanszállón lakom, ahol napi egyszeri étkezést biztosítanak. Általában - ahogy ma is -, egy doboz konzerv az ebéd" - mesélte Ferenc a történteket.

Elmondása szerint sosem kért segítséget senkitől, a környezete pedig nem ajánlott segítő jobbot a számára, pedig sokan tudták, hogy milyen sorsra jutott.

Lénárt Ferenc beletőrödött a sorsába, ami véleménye szerint sosem fog már változni Forrás: teol.hu

"Nem akartam megalázkodni, hogy segítséget kérjek, magától pedig soha senki nem ajánlotta ezt fel. Pedig pontosan tudták, milyen sorsra jutottam. De igazából hozzászoktam ehhez, a szüleim korán meghaltak, kétéves koromtól intézetben nőttem fel" - folytatta a súlyemelő, aki több végzettséggel is rendelkezik, de tapasztalat hiányában nem tud hosszútávon elhelyezkedni, ráadásul ezt az egészségügyi állapota sem teszi lehetővé.

Eddig a 22.700 forintos rokkantnyugdíjából élt, amit azóta már elvettek, illetve alkalmi munkákat vállal: dolgozott építőmunkásként és birkapásztorként is.

"Nem piszkos nekem a munka, bármit szívesen csinálok. A jövőtől nem várok már semmit. Csodák nem történnek, azt hiszem, az én helyzetem soha nem fog már változni" - mondta a Borsnak.

Pénteken érkezik az újabb hidegfront http://www.life.hu/news/20180118-penteken-ujabb-hidegfront-erkezik.htmlUgyan csütörtökön a nap első felében még verőfényes napsütésben lehet részünk, délután beborul majd az égbolt, pénteken pedig a hidegfront is megérkezik. News--Tévedésből felhívták a feleséget és közölték vele, hogy a férje meghalthttp://www.life.hu/news/20180118-tevedesbol-felhivtak-a-feleseget-es-kozoltek-vele-hogy-a-ferje-meghalt.htmlEgy brit nőnek azt mondták a telefonban, hogy meghalt a férje, majd pár perccel később kiderült, tévedés volt, a kórházban összekeverték a telefonszámokat. News--A nyílt vízbe csúszott egy magyar férfi Írországban: meghalt http://www.life.hu/news/20180116-meghalt-egy-magyar-ferfi-irorszagban-miutan-beleesett-a-tengerbe.htmlTragikus baleset okozta egy fiatal magyar férfi halálát. Még csak most kezdte el a külföldi életét a párjával Írországban. News--Hóba rajzolt pénisz "díszelgett" a Debreceni Egyetem előtt: videó! http://www.life.hu/news/20180118-peniszt-rajzolt-valaki-a-debreceni-egyetem-elotti-havas-teruletre.htmlElképesztő videó került fel nemrég az internetre: óriási hímvessző került a Debreceni Egyetem elé. NewsOrigoSzeméremsértés miatt keresi a rendőrség ezt a férfit: fotó!http://www.life.hu/news/20180118-szemeremsertes-miatt-keresi-a-rendorseg-ezt-a-ferfit-foto.htmlA rendőrség egy 50 év körüli, kopasz férfit keres méghozzá azért, mert az illető mutogatta magát a buszon. Ha felismered, segítsd a hatóságok munkáját. NewsOrigoTöbb mint 100 nő vádolja szexuális zaklatással Larry Nassart, az amerikai sportorvosthttp://www.life.hu/news/20180117-tobb-mint-100-no-vadolja-molesztalassal-larry-nassart.htmlLarry Nassar sportovosként éveken át zaklatott fiatalkorú lányokat, gyerekeket, akik felnőttként is sokáig hallgattak még a történtekről a szégyen és a borzasztó fájdalom miatt. 2015-ben rúgták ki a tornászoktól, miután több sportoló is panaszt tett ellene. A nyomozás során kiderült, több mint 100 áldozata van az orvosnak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.