Nyomozás indulhat a Thaiföldön elhunyt magyar turista ügyében

Forrás: Getty Images/iStockphoto/nito100/Nito100 -
halál turista Thaiföld hal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Thaiföldön vélhetőleg ételmérgezés miatt meghalt egy magyar turista. Egyelőre csak találgatnak arról, hogy mit is ehetett a férfi, biztosat csak a boncolás után lehet tudni, de ha az, amire gondolnak – kígyómakréla -, akkor bizony Magyarországon is eljárás indulhat.

A thaiföldi szállodában elköltött vacsora után lett rosszul a magyar turista annyira, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A szálloda recepcióján a barátai próbálták újraéleszteni, az elhunyt férfi barátnője szerint 40 percet kellett várniuk a mentőre. Az orvosok segíteni már nem tudtak a turistán. A férfi halálát vélhetőleg ételmérgezés okozta, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit evett. Annyi biztos, hogy tengeri halakat fogyasztott, többen először a vajhalra gyanakodtak, ám szóba került a kígyómakréla is, amely mérgező. Biztosat csak a boncolást követően lehet tudni, de ha kiderül, hogy valóban kígyómakrélát evett, az megalapozhatja a szálloda felelősségét. Így nemcsak külföldön, hanem itthon is indulhat eljárás.

40 percig haldoklott a férfi - Képünk illusztráció "Forrás: Getty Images/iStockphoto/nito100/Nito100 "

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.