Időjárás: havazásra és hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Forrás: MTI/Varga György -
havazás meteorológiai szolgálat hófúvás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre nagyobb fagyok jönnek, és a hóesés is kitart még. Ma elsősorban a Dunántúlon várható havazás: akár 15 centi is hullhat, ráadásul itt még hófúvás miatt is vészjelzés van érvényben.

Nem úsztuk meg az idei telet fagyok, zord hideg és hó nélkül. Ugyan hamarosan a februárnak is vége, csak most kezdődött meg az idei igazi tél. Ma elsősorban az ország déli felében, jellemzően Dunántúlon kell számítanunk hóesésre. Csütörtök éjfélig 5-15 cm friss hóréteg hullhat, a nagyobb mennyiség a délnyugati területeken valószínűbb.

Hófúvás és havazás jön Forrás: MTI/Varga György

A Duna-Tisza köze déli felében 5 cm körüli, Bács-Kiskun megye nyugati részén akár efeletti tapadó hó valószínű. A reggeli órákban délkeleten átmeneti ónos esőt nem lehet kizárni. Ma elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve átmenetileg a reggeli, kora délelőtti órákban az Alföld déli részén a 45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak - írja a met.hu.

Balesetet szenvedett az iskolabusz Dortmundban: 20 sebesülthttp://www.life.hu/news/20180222-balesetet-szenvedett-az-iskolabusz-dortmundban-20-sebesult.html20 ember sérült meg összesen abban a balesetben, amelyben egy iskolabusz előbb egy autóval majd egy motorral is összeütközött Dortmundban. News--Zokogva búcsúzott a cirkuszi porondmestertől, Joó Tamástól édesanyjahttp://www.life.hu/news/20180222-zokogva-bucsuzott-a-cirkuszi-porondmesterto-joo-tamastol-edesanyja.htmlHirtelen, előadás közben lett rosszul a Fővárosi Nagycirkusz porondmestere, sajnos már nem tudták megmenteni az életét. A tiszteletére rendezett megemlékezésen száznál is többen vettek részt, édesanyja zokogva búcsúzott fiától. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoBorús, esős, havas idő lesz csütörtökön is: időjáráshttp://www.life.hu/news/20180222-borus-esos-havas-ido-lesz-csutortokon-is-idojaras.htmlMa sem lesz nagy kedvünk kimozdulni. News--Egy 10 éves kislány, Jenei Dorottya tűnt el Budapestenhttp://www.life.hu/news/20180221-egy-10-eves-kislany-jenei-dorottya-tunt-el-budapesten.html--Néhány megyére csütörtökre is figyelmeztetéseket adtak ki: időjáráshttp://www.life.hu/news/20180221-nehany-megyere-csutortokre-is-figyelmezteteseket-adtak-ki-idojaras.htmlA havazás, illetve hófúvás veszélye miatt néhány dunántúli megyére csütörtökre is figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.News--Újabb lehűlésre lehet számítani a hétvégén, akár -15 fok is lehethttp://www.life.hu/news/20180221-ujabb-lehulesre-lehet-szamitani-a-hetvegen-akar-15-fok-is-lehet.htmlMég mindig nincs vége a télnek, pedig már szinte az utosló napokat kellene rúgnia. Szibériai hideg is lehet a hétvégén. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.