Az Északi-sarknál melegebb lesz, mint a jövő héten Magyarországon

hideg időjárás Magyarország Északi-sark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Északi-sarknál jóval melegebb lesz, mint Magyarországon - jellemezte a várható időjárást szombaton Facebook-oldalán a meteorológiai szolgálat, amely az extrém hideg miatt vasárnapra több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Kitértek arra is, hogy szombat délutántól észak felől a középső országrészben (előbb főként az Északi-középhegység nyugati felén, majd Pest megye tágabb környezetében) szórványos havazás, hózápor várható. A késő esti óráktól a havazás súlypontja fokozatosan dél, délnyugat felé helyeződik, majd vasárnap hajnalban, reggel már a Dél-Dunántúlon is megszűnőben lesz a havazás. Többnyire maximum 2 centiméternyi hó várható, de helyenként 3-5 centiméter is hullhat.

Az Alföld északi részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az északkeleti szelet kísérő legerősebb széllökések elérhetik, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében meg is haladhatják a 60-65 kilométer/órát. Az erős szél a hóval borított tájakon – továbbra is főként a Dunántúl nyugati részén – hófúvásokat okoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.