Vasárnapra ideér a szibériai hideg levegő és körülbelül egy hétig lesznek mínuszok

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
Szibéria hideg mínusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amíg a péntek csapadékosabb volt, addig mára megérkezik a hideg. 

Szombaton északkelet felől megkezdődik a szibériai eredetű hideg levegő beáramlása, így szombat hajnalra délnyugaton is megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet. Napközben, bár sok lesz a napsütés, -3, +3 foknál már sehol sem lesz melegebb, amit az élénk, keleten erős északkeleti szélben még hidegebbnek érezhetünk. Délután, este a Duna mentén és a Dunántúl keleti felén ismét előfordulhat hózápor, kisebb havazás - tájékoztat az OMSZ.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Vasárnaptól már keményen hideg hajnalokra készülhetünk, több helyen -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, de a derült, szélcsendes, hófedte tájakon -15 fok alatti minimumok is előfordulhatnak, elsősorban a jövő hét első napjaiban. Napközben mindenhol fagyni fog, a legmelegebb órákban csupán -8, -2 fokot mérhetünk.

Újabb, kisebb havazás a jövő hét első napjaiban lehet. Lesznek olyan helyek az országban, ahol éjjel akár -20 fokig is lehűlhet a levegő, körülbelül egy hétig lesz ennyire hideg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.