Jön az idei tél leghidegebb éjszakája, hófúvásra is számítani lehet

Fotó: Magócsi Márton [origo] -
hideg időjárás hófúvás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több megyében hófúvás miatt adtak ki elsőfokú riasztást szerda éjszakára, ami egyébként az idei tél leghidegebb éjszakája is lehet. Az extrém hideg maitt is adtak ki figyelmeztetést néhány megyében. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi szerint szerdán már csak helyenként, főként a középső megyékben és délkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani. Csütörtök délutántól délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen porhó várható.

Az idei tél leghidegebb éjszakája valószínűleg szerdán lesz. Az ország nagyobb részén -15 fok alatti hőmérsékletek várhatók, a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéiben és az Északi-középhegység völgyeiben -20 fok alatti hőmérsékletet is mérhetnek.

Szerda estig az olykor erős, 45-50 km/órás északi, északkeleti szél az Alföld keleti felén és Borsodban hordhatja a frissen lehullott havat.

Hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém
és Zala megyékben.

Az extrém hideg miatt Baranya, Heves, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyék lakosait figyelmezteti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Extrém hideg következik Fotó: Magócsi Márton [origo]

Szerdán tovább szakadozik a felhőzet, legkésőbb a Duna vonalában, és főként ott, illetve eleinte délkeleten várható havazás. Éjszaka kezdetben még a középső országrészben több lesz a felhő, gyenge havazás előfordulhat, később megszűnik a csapadék. Csütörtökön a hajnali óráktól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, és késő délutántól egyre több helyen valószínű ismét havazás. Északkeleten egész nap túlnyomóan napos időre számíthatunk.

Szerdán az élénk, főként északkeleten helyenként erős északi, északnyugati szél éjszaka mindenütt mérséklődik, holnap megélénkül a keleti, délkeleti szél. Néhol hófúvás is előfordulhat, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -13 és -19 fok között várható, de a derült, vastagabb hóval borított tájakon, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben -22 fok is lehet.

Még csütörtökön is melegen kell öltöznünk, hiszen a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul.

8 hét alatt 12 centit fogyott Vanessa Chalmers: fotóhttp://www.life.hu/news/20180228-8-het-alatt-12-centit-fogyott-vanessa-chalmers-foto.htmlMindössze 8 hét alatt 12 centit fogyott a derekából: Vanessa Chalmers most elárulta, hogyan csinálta. NewsOrigoA 77 éves ukrán nő 30 évig élt anyja mumifikálódott holttestével, a rendőrök találták meg - videóhttp://www.life.hu/news/20180228-a-77-eves-ukran-no-30-evig-elt-anyja-mumifikalodott-holttestevel-a-rendorok-talaltak-meg.htmlNapok óta nem látták a 77 éves ukrán nőt szomszédai, ezért rendőrt hívtak hozzá. A lakásban a 30 éve halott, mumifikálódott édesanyját is megtalálták. NewsOrigoA 14-es villamoson rúgtak fejbe egy idős bácsit: 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedetthttp://www.life.hu/news/20180228-a-14-es-villamoson-rugtak-fejbe-egy-idos-bacsit.htmlEgy 69 éves nyugdíjast bántalmazott a 14-es villamoson egy magas, vékony, agresszív férfi. Fejbe rúgta az idős bácsit, akinek 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek: senki nem segített neki. News--Női holttestet találtak a soroksári kerékpárútnálhttp://www.life.hu/news/20180228-egy-no-holttestet-talaltak-meg-a-soroksari-kerekparutnal.htmlVasárnap este egy 30 év körüli nő holttestét találták meg a soroksári kerékpárútnál: ez helyszín nincs messze a több mint 4 évvel ezelőtti gyilkosságétól. News--Ő a világ egyik leghajlékonyabb nője: elképesztő fotók Maria Pucciarellirőlhttp://www.life.hu/news/20180228-o-a-vilag-egyik-leghajlekonyabb-noje-elkepeszto-fotok-maria-pucciarellirol.htmlBátran nevezhetne a világ leghajlékonyabb embere címre Maria Pucciarelli, aki olyan kicsavart testhelyzeteket képes felvenni, amelyen a legtöbben csak hüledeznek. News--Ausztriában rekordhideg volt hajnalban, mínusz 31,9 fokot is mértekhttp://www.life.hu/news/20180228-ausztriaban-rekordhideg-volt-hajnalban-minusz-31-9-fokot-is-mertek.htmlA tiroli Brunnenkogelen rekodrhideget méretk hajnalban, a hőmérséklet mindössze mínusz 31,9 fok volt. De a lakott terüelteken is rekordöt döntöttek a mínuszok. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.