5 centis ceruza fúródott a kislány combjába, nem tűnt fel az orvosoknak

Forrás: Thinkstock -
ceruza kislány baleset kórház gyerek hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beletört egy 5 és fél centis ceruzadarab egy nyolcéves kislány combjába. Orvosai nem vették észre, csak egy hónapra rá műtötték meg, amikor már tályog keletkezett a seben.

Barbara édesanyja a Délmagyarnak elmondta, a baleset úgy történt, hogy lánya a kabátja zsebében felejtett egy ceruzát, majd amikor véletlenül fellökték társai, belefúródott a combjába. A kislánynak nagy fájdalmai voltak, ezért elmentek a háziorvoshoz, aki a szentesi kórházba küldte őket. Ott kitisztították a sebet és bekötözték. Kötözésre gyakran visszajártak, de a seb csak nem akart gyógyulni, sőt Barbara combja is bedagadt.

Ekkor elküldték őket a hódmezővásárhelyi kórházba, ahol antibiotikus kezelést ajánlottak. Egy hétre rá a seb bepirosodott és váladékozni kezdett. A háziorvos ezután küldte őket a szegedi gyermekklinikára, ahol a röntgenfelvételek kimutatták, hogy egy 5 és fél centis ceruzadarab van a combjában. Műtéttel sikerült azt eltávolítani és a kislány azóta már jól van.

Az édesanya pert fontolgat a szentesi és a hódmezővásárhelyi kórház ellen.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.