Pénzügyi ismeretek néven új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban

Forrás: Thinkstock -
tantárgy iskola pénzügy oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénzügyi ismeretek néven új tantárgyat vezethet be az iskolák 7-10. évfolyamán a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint a jövőben az iskolák 7-10. évfolyamán pénzügyi ismereteket is oktatnának – számolt be róla az Eduline. Az oldal azt írja, egyelőre nem tudni, hogy önálló tantárgy lesz vagy beépítik más tantárgyak tananyagába.

A pénzügyi nevelés megjelenése kötelező lesz a 3-6. évfolyam számára is, és a matematikaórákon is növelni kell a „háztartási/pénzügyi" problémákhoz kapcsolódó pénzügyi matematikai feladatok arányát.

Ez a stratégia érinti továbbá a pedagógusképzést is, a leendő tanároknak és tanítóknak kötelező lesz pénzügyi-gazdasági kurzusokra járniuk.

A stratégia érinti a pedagógusképzést is Forrás: Thinkstock
Két fejjel született egy kislány Kambodzsában, küzd az életéért - videóhttp://www.life.hu/news/20180306-ket-fejjel-szuletett-egy-kislany-kambodzsaban-kuzd-az-eleteert.htmlSoha nem volt ultrahangos vizsgálaton az a kambodzsani nő, aki kétfejő babát hozott a vilgára. A kislány szívhangja egyelőre nagyon gyenge, az orvosod mindent megtesznek, hogy életben tartsák. News--4 éves lányából nevelt szexrabszolgát megrendelésre egy nő, valószínűleg börtönbe kerül (18+)http://www.life.hu/news/20180306-4-eves-lanyabol-nevelt-szexrabszolgat-megrendelesre-egy-no-valoszinuleg-bortonbe-kerul.htmlEgy férfi megrendelésére nevelt szexrabszolgát 4 éves lányából egy svájci nő. Lebukott, börtönbüntetésre számíthat. A felbújtó férfi nem vallja magát bűnösnek. NewsOrigoMegérkezett Németh Lajos előrejelzése a hétvégérehttp://www.life.hu/news/20180306-megerkezett-nemeth-lajos-elorejelzese-a-hetvegere-tavasz.htmlNémeth Lajos elárulta, a hétvégén szinte április végi idő lesz, de jövő hétre valamelyest visszaesik a hőmérséklet. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoEltűnt egy 14 éves kislány Csepelrőlhttp://www.life.hu/news/20180306-eltunt-egy-14-eves-kislany-csepelrol.htmlA rendőrség nagy erőkkel keresi.NewsOrigoIdőjárás: esővel érkezik a tavaszi meleghttp://www.life.hu/news/20180306-idojaras-esovel-erkezik-a-tavaszi-meleg.htmlA hidegtől hamarosan elbúcsúzhatunk, de sokkal vidámabbak nem lesznek a napok: esős, borongós, szürke időre számíthatunk. News--A Dhakába tartó repülőjáraton maszturbált és erőszakoskodott egy 20 éves férfi (18+)http://www.life.hu/news/20180305-a-dhakaba-tarto-repulojaraton-maszturbalt-es-eroszakoskodott-egy-20-eves-ferfi-18.htmlPornót nézett laptopján, meztelenre vetkőzött és önkielégített egy 20 éves férfi a Kuala Lumpurból Dhakába tartó repülőn. Az utasok megkötözték. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.