Németh Lajos hétvégi előrejelzése: "Támad a tél"

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos tavasz havazás időjárás előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok jóval kecsegtet Németh Lajos: a meteorológus azt mondja, a hosszú hétvége legfontosabb kelléke az esernyő lesz, de vasárnap még ettől is rosszabb időre számíthatunk, ekkor ugyanis havazni is fog.

Támad a tél, a szibériai légtömegnek egy újabb nagy mennyisége ér el bennünket." – kezdte Németh Lajos, aki ezúttal a Hármashatár-hegyről jelentkezett be a TV2 műsorában. „A hosszú hétégén, holnaptól kezdve a nagyobb sípályáink üzemelnek, 70-80 centiméteres hó van rajtuk, tehát ideálisak lesznek majd a körülmények. Aztán majd a hétvégén vasárnap nem csak a hegyekben, hanem a síkvidéken és a Dunántúl nyugati-északnyugati részén eshet a hó, viharossá fokozódhat az északi szél. Visszaköszön a tél."

Németh Lajos hozzátette, március 15-én még viszonylag barátságos arcát mutatja majd az időjárás, de péntektől fel kell készülni a csapadékra és a hidegre. „Holnap 10-15 fok közötti hőmérséklet, változóan felhős ég, időnként élénk szél és csak átfutó záporok lesznek. Aztán, ahogy közelítünk a hétvége felé, egyre nedvesebb levegő érkezik, pénteken és szombat is az esernyő és az esőkabát lesz a legfontosabb kellék. Sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, ami aztán vasárnap átvált havazásba."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.