Időjárás-előrejelzés március második felére

tavasz havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden és szerdán még előfordulhat havazás, de a hét vége felé lassú felmelegedés várható.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Összességében több helyen várható kisebb havazás, délkeleten havas eső, néhol ónos eső is kialakulhat. A legkisebb eséllyel északnyugaton valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hordhatja a havat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -3 fok között valószínű.

Kedden eleinte többnyire erősen lesz az ég, majd főként a Dunántúlon elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Főleg délen és keleten várható kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Szerdán ezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Főként délen és keleten várható havazás, havas eső. Az északi szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -7 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken gyengén és közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -8 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Ennyivel drágulhat a tojás húsvétrahttp://www.life.hu/news/20180318-ennyivel-dragulhat-a-tojas-ara-husvetra-tavaly-60-forint-volt-egy-darab.htmlA most 51-53 forintba kerülő tojások drágulhatnak az ünnepekre - számolt be a Tények.NewsOrigoÍtéletidő: Nem bírták el a hó súlyát, ágak törtek le, fák dőltek kihttp://www.life.hu/news/20180318-hovihar-vasarnap-delig-negyszaz-esetben-kellett-beavatkozniuk-a-tuzoltoknak.htmlAz intenzív havazás, hófúvás és ónos eső miatt szombaton 140, vasárnap délig pedig 250 beavatkozást végeztek a tűzoltók, a legtöbb esetben kidőlt fákhoz, árokba csúszott, úton elakadt vagy keresztbe fordult járművekhez riasztották őket - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-t.News--A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik hazánkba szombaton hóvihar várhatóhttp://www.life.hu/news/20180316-a-2013-ashoz-hasonlo-mediterran-ciklon-erkezik-hazankba-szombaton-hovihar-varhato-idojaras.htmlA 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik hazánkba szombaton. Az előrejelzés szerint az Északi-középhegységben és az Alpokalján 20 centinél több hó eshet, máshol szél és havaseső várható. News--Hóvihar: 6000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás Hajdú-Biharbanhttp://www.life.hu/news/20180318-hovihar-6000-haztartasban-szunetelt-az-aramszolgaltatas-hajdu-biharban-helyreallitottak.htmlA rossz időjárás miatt több mint hatezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Hajdú-Bihar megyében - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapra virradóra. A problémát reggelre elhárították. NewsOrigoHalálra gázoltak egy biciklist Budapest 3. kerületébenhttp://www.life.hu/news/20180311-halalra-gazoltak-egy-biciklist-budapest-3-keruleteben-szombaton.htmlA helyszínen életét vesztette az a kerékpáros, akit a Szentendrei úton elütött egy személygépkocsi. News--Piros riasztást adott ki az OMSZ: aki teheti, ne üljön autóbahttp://www.life.hu/news/20180318-piros-riasztast-adott-ki-az-omsz-aki-teheti-ne-uljon-autoba-a-hovihar-miatt.htmlErős hófúvás lehet, de több megyében ónos esőre is készülni kell, mindez a közlekedésre is kihatással lesz - riaszt a Katasztrófavédelem. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.