Szélsőséges lesz a jövő hét időjárása: mínusz 10-től plusz 10-ig változik

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban is többfelé várható havazás, és mínusz 10 fok körüli hideg, a hét második felében viszont napközben 10 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek napsütéssel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn több helyen várható kisebb havazás, délkeleten havas eső, néhol ónos eső is kialakulhat. A legkisebb eséllyel északnyugaton valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hordhatja a havat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű.

Kedden és szerdán főként délen és keleten várható kisebb havazás, havas eső. Több helyen megerősödhet, szerdán akár viharossá is fokozódhat a szél. Kedden a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, szerdán mínusz 9 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben mínusz 1 és plusz 5, szerdán plusz 1-6 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 3, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 10 fok körül valószínű. A nappali maximumok plusz 1-6 fok között alakulnak.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pénteken sok napsütés várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 10 fok körül valószínű. Napközben plusz 2-8 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A szél megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 8 fok körül valószínű. A nappali maximumok plusz 4-9 fok között alakulnak.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű, de helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7-12 fok között alakul.

Nem enyhül a katasztrófahelyzet az utakon: nem tanácsos autóba ülnihttp://www.life.hu/news/20180318-nem-enyhul-a-katasztrofahelyzet-az-utakon-hofuvas.htmlAz északkeleti országrészben, főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében jelenleg is változó intenzitással havazik, több térségben, illetve az M3-as autópálya egyes szakaszain is hófúvások nehezítik a közlekedést, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy ezeken a területeken ne induljanak útnak.News--Meztelenül mászott fel egy nő a villanypóznára: halálra rázta (18+)http://www.life.hu/news/20180318-meztelenul-maszott-fel-egy-no-a-villanypoznara-halalra-razta.htmlFeltétezhetően valamilyen drog hatása alatt állhatott. NewsOrigoPiros riasztást adott ki az OMSZ: aki teheti, ne üljön autóbahttp://www.life.hu/news/20180318-piros-riasztast-adott-ki-az-omsz-aki-teheti-ne-uljon-autoba-a-hovihar-miatt.htmlErős hófúvás lehet, de több megyében ónos esőre is készülni kell, mindez a közlekedésre is kihatással lesz - riaszt a Katasztrófavédelem. NewsOrigoHóvihar: 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Jász-Nagykun-Szolnok megyébenhttp://www.life.hu/news/20180318-hovihar-15-ezer-haztartasban-szunetel-az-aramszolgaltatas-jasz-nagykun-szolnok-megyeben.htmlA rendkívüli időjárás miatt mintegy 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte az áramszolgáltató E.ON sajtószóvivője vasárnap délelőtt az MTI-vel. A leginkább érintett település Tiszaföldvár, Mezőtúr, Karcag, Öcsöd, Túrkeve és Törökszentmiklós; összesen 15 ezer fogyasztási helyen van probléma. A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég súlyterhelése miatti vezetékszakadások, oszloptörések okozzák. News--30-90 percet is késnek a vonatok Kelet-Magyarországonhttp://www.life.hu/news/20180318-30-90-percet-is-kesnek-a-vonatok-kelet-magyarorszagon-felsovezeteki-illetve-valtomukodesi-hibak.html--Először találkozik a lánya megölésével vádolt K. Bálinttal M. Vivien édesanyjahttp://www.life.hu/news/20180318-eloszor-talalkozik-a-lanya-megolesevel-vadolt-k-balinttal-m-vivien-edesanyja-a-brosagon.htmlHétfőn bíróság elé áll a halálra szúrt kakucsi lány, M. Vivien édesanyja, hogy tanúként hallgassák meg a gyilkosság ügyében, és egyben ez lehet az első alkalom a tragédia óta, hogy találkozik a vádlott K. Bálinttal. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.