A nő volt a hibás, akit az önvezető Uber gázolt halálra: videó

önvezető gázolás halál önvezető autó tragédia Uber
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Videófelvétel is készült arról a balesetről, ahol egy önvezető Uber gázolt halálra egy nőt. A felvételből azt állapították meg, hogy a vezető nem hibázott, a nő lépett az autó elé. 

Az Arizonai Tempében történt az a baleset, melyben egy önvezető Uber gázolt halálra egy nőt. Az önvezető autó lényege éppen az, hogy olyan szenzorokkal szerelték fel, amelyek megakadályozzák a hasonló eseteket, hiszen a látási viszonyok nem befolyásolják, hogy mit érzékel. Ezeknek a szenzoroknak kellett volna érzékelniük a nőt, aki az autó elé lépett a menetirány szerinti bal oldalról.

A felvételek tanulsága szerint a nő volt a hibás a balesetben. Mostohalánya, Tina Marie Herzberg White nem akar belenyugodni, büntetőeljárást szeretne az ügyben - írja a The Guardian. Ez azonban még az ügyészeken múlik.

Egyelőre nem tudni, hogy mi miatt nem érzékelte a nőt az Uber, a helyi rendőrfőnök, Sylvia Moir azonban azt nyilatkozta, hogy nem az Uber hibájából történt a baleset.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.