Kilökhették az izraeli nőt a repülőgépből Ferihegyen, miután pánik tört ki a fedélzeten

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
baleset Ferihegy pánik Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilökhették a repülőgépből azt az izraeli nőt, aki azután szenvedett súlyos fejsérülést, hogy pánik tört ki egy Izraelbe készülő gépen a Liszt Ferenc repülőtéren.

Mint ismeretes, múlt pénteken pánik tört ki a Liszt Ferenc repülőtéren, miután a Tel-Avivba készülő gépen füst szivárgott az utastérbe. Az utasokat a vészkijáraton keresztül, egy gumicsúszdán próbálták meg kimenekíteni, de egy izraeli nő leesett róla és súlyos sérüléseket szenvedett. A kétgyermekes 38 éves édesanya, aki súlyos fejsérülést és bordatörést szenvedett, azóta is az egyik budapesti kórházban fekszik.

Pánik tört ki a gépen Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Bors most szakértő segítségével utánajárt, hogyan történhetett pontosan a baleset. A lap azt írja, valószínűleg a személyzet hibázott, ugyanis a pilóta engedélye nélkül nyitották ki a vészkijáratot.

Amennyiben a kapitány parancsa ellenére nyitják ki a vészkijáratot, akkor nem kontrollált a gép kiürítése. Az utaskísérők feladata a menekítés alatt, hogy meggyőződjenek a kijárat biztonságáról" – nyilatkozta egy repülési szakértő a lapnak.

Valószínűsíthető továbbá, hogy a fedélzeten kialakult pánik közepette lökték meg a nőt az utasok, így történhetett meg, hogy kizuhant a gépből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.