Indigo névre keresztelték az állatkert decemberben született gorillakölykét

Forrás: facebook.com/allatkert/ -
Születés gorilla névadás Fővárosi Állat- és Növénykert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nevet kapott a december 23-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben született gorillakölyök. Sokáig az is rejtély volt, hogy hímről vagy nőstényről van-e szó, így olyan nevek közül választhattak a látogatók, amelyek mindkét nemhez passzolnak. 

A december 23-án született gorillakölyök nevére a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói szavazhattak, 3 lehetőség közül választhattak, az Ithemba és az Ukusinda nevet az Indigo győzte le. "A három név közül a legtöbb szavazatot az Indigo kapta, így a gorillakölyök – akiről azóta már azt is lehet tudni, hogy kisfiú – ezen a néven kerül bejegyzésre az állatkerti nyilvántartásokba, illetve a nemzetközi gorilla törzskönyvbe is" - adta hírül az állatkert.

Nevet találta az állatkert újszülött gorillájának Forrás: facebook.com/allatkert/

Továbbra is csak korlátozott számú látogató láthatja a gorillákat, azonan az eddig 12 órától 14 óráig tartó időintervallum helyett déltől délután 4 óráig tartózkodhatnak ott az érdeklődők. "Továbbra is fontos azoknak az egyszerű, és valójában eléggé maguktól értetődő viselkedési szabályoknak a betartása, amelyet állataink nyugalma érdekében szoktunk kérni a nagyközönségtől. Mindenekelőtt a villanófénnyel történő fotózást, az üvegen való dörömbölést, és persze a nézőtéri hangoskodást kérjük mellőzni" - írják az állatkert weboldalán.

Ezek azok a dolgok, amelyek a legnagyobb ellenszenvet váltják ki másokbólhttp://www.life.hu/news/20180330-ezek-azok-a-dolgok-amelyek-a-legnagyobb-ellenszenvet-valtjak-ki-masokbol.htmlVan néhány dolog, amelyet garantáltan el kell kerülnünk, ha nem akarjuk, hogy a baráti körünkben mi legyünk azok, akiket soha nem hívnak el sehová. De ha épp ez a célunk, akkor ezek azok a dolgok, amiket feltétlen vessünk be. NewsThinkstockTragikus balesetet szenvedett a gyerekeket szállító kisbuszhttp://www.life.hu/news/20180330-tragikus-balesetet-szenvedett-a-gyerekeket-szallito-kisbusz-a-budaorsi-uton-csutortok-ejjel.htmlKét ember meghalt, öt gyermek és két felnőtt megsérült, amikor egy személyautó és egy kisbusz ütközött a Budaörsi úton csütörtök éjjel - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. News--Krencsey Hella követői tudják, ki a leszbikus magyar színésznő, akiről a lány a Viaszbabát írtahttp://www.life.hu/news/20180330-krencsey-hella-kovetoi-tudjak-ki-a-leszbikus-magyar-szineszno-akirol-a-lany-a-viaszbabat-irta.htmlBár még nem mutatott olyan fotót, amin felismerhető lenne, Krencsey Hella követői közül sokan sejtik, ki lehet az a bizonyos színésznő... NewsOrigoEsővel köszönt be a húsvéthttp://www.life.hu/news/20180330-esovel-koszont-be-a-husvet-nagypenteken-nem-lesz-kiranduloido-idojaras.htmlPéntek hajnalban helyenként még eshet, foltokban pedig pára, köd képződhet, melegfronti hatás várható. News--Egy férfi videóra vette, ahogy egy róka elcseni a pénztárcájáthttp://www.life.hu/news/20180329-egy-ferfi-videora-vette-ahogy-egy-roka-elcseni-a-penztarcajat.htmlEgy rókáról készített videót egy férfi, amikor azonban a barátságos állat közelebb ment a férfihoz, váratlan dolog történt. Kikapta táskájából a pénztárcát, és rohanni kezdett vele. Szerencsére, másnap reggel megtalálták. News--Németh Lajos figyelmeztetése: változékony időjárásra számíthatunk húsvétkorhttp://www.life.hu/news/20180329--nemeth-lajos-figyelmeztetese-valtozekony-idojarasra-szamithatunk-husvetkor.htmlNémeth Lajos a Mokkában tájékoztatta az embereket arról, mire számíthatnak a négynapos hosszú hétvégén: lesz öröm és üröm is! NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.