Egyik alkalmazottja töri be II. Erzsébet cipőit, hogy neki már ne törje fel a lábát

Erzsébet királynő királyi család II. Erzsébet brit királynő cipő alkalmazott láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyi családnak számos alkalmazottja van. Ki nagyobb, ki pedig kisebb feladatokat lát el. Most azonban kiderült, hogy van egy alkalmazott, aki azért is felel, hogy betörje II. Erzsébet brit királynő cipőit. Neki már ugyanis nem törheti fel a lábát, amikor először viseli.

A királyi család etikettje számos dolgot tartalmaz, a hölgy tagjai nem jelenhetnek meg például harisnya nélkül, de nadrágot is csak kivételes esetekben húzhatnak. Rengeteg eseményen vesznek vészt, Erzsébet királynő sem tölt sok időt otthonában, így nem engedheti meg magának azt, hogy leüljön, amikor cipője feltörte a lábát.

A királynőnek nem nyomhatja a cipő a lábát Forrás: Getty Images/Stuart C. Wilson

Éppen ezért egyik alkalmazottja már előtte viseli a királynő cipőit, hogy betörje őket. Az Evening Standard cikke szerint erről Stewart Parvin beszélt, aki 11 évig felelt a királynő öltözködéséért.

"A cipőknek azonnal kényelmesnek kell lenniük. Éppen ezért megkér valakit, hogy viselje őket. A királynő soha nem mondhatja: Kényelmetlen a cipőm, már nem tudok sétálni" - mondta Parvin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.